GTR Motorpark och KAK inleder flerårigt samarbete

Bandagar, exponering och kompetens. Där har ni grunderna i det avtal som Kungliga Automobil Klubben, KAK, tecknat med GTR Motorpark i Eskilstuna.

– Vi vill gärna vara en nära samarbetspartner med GTR Motorpark och ser den blivande multianläggningen som hemmaarena för KAK Östra, säger Jessica Bjurström, KAK:s nya generalsekreterare.

Samarbetet mellan GTR Motorpark och KAK bygger på långsiktighet. Avtalet, som David von Schinkel varit initiativtagare till från KAK:s sida, är treårigt.

– Längre avtal i tider som dessa känns som ett löfte för framtiden och gör att vi, tillsammans med våra medlemmar, kan planera för lång tid framåt, säger Bjurström.

Uppgörelsen är unik.

– Det är nytt för oss och det är även första gången som KAK ingår den här typen av samarbete. Det är stort, konstaterar Johan Heggblad, GTR Motorparks grundare.

Parterna har emellertid arbetat tillsammans tidigare.

– Vi hade möjligheten att göra ett introduktionsevenemang redan i somras, säger David von Schinkel.

GTR Motorpark stod då som värd för Prins Carl Philips Racing Pokal, kartingtävlingen som KAK varit engagerad i ända sedan premiärupplagan 2013.

– Vi har ett gemensamt intresse i Prins Carl Philips Racing Pokal och det är jättekul att samarbetet mellan oss nu får en fortsättning. Vi ser stora värden i att ha KAK som partner med all verksamhet och all den kompetens som finns i klubben, säger Heggblad.

På GTR Motorpark finns sedan tio år tillbaka en racerbana på 900 meter. Den håller på att byggas ut till en av de längsta i Norden. Men banarbetet är bara en del i det stora byggprojektet i området Gröndal strax utanför Eskilstuna.

GTR Motorpark ska bli en track resort, en multianläggning med många olika verksamheter. På området stort som 90 fotbollsplaner projekteras bland annat för konferensanläggning, restaurang, företagspark, testverksamhet för fordonsindustrin, utbildningar, MTB- och skidspår, mässområde, event, lanseringar etc etc. Flera parallella anläggningsarbeten pågår och ett är att bygga ut befintlig racingbana till en 3,2 km lång och internationellt klassad toppanläggning.

– GTR Motorpark är unik i många avseenden. Inte minst för sitt miljötänk och cirkulära ekonomi, men också för vad man tänker sig att anläggningen ska ha för funktion för Eskilstuna. För oss passar det bra. Vi vill gärna vara en klubb som satsar på unika samarbeten, säger Bjurström och tillägger:

– När GTR Motorpark är färdig kommer den att vara en av norra Europas mest moderna anläggningar så vi är extremt stolta över det här samarbetet.

Källa: GTR Motorpark
Foto: Bo Lundvang

Delad nyhet är dubbel glädje!