Över 90.000 besökte Custom Motor Show

I förrgår, den 10 april kl. 16:00, stängde Custom Motor Show 2023 dörrarna för i år. 90.195 personer hade då besökt Elmia i Jönköping och mässan, som är norra Europas största motorshow.

– Efter månader av planering, bokningar och jagande av olika fordon står det klart – motorhobbyn står sig stark även i en orolig tid, konstaterar projektledare Hans-Ove Boberg.

Custom Motor Show är ett unikt event som samlar motorentusiaster från alla delar av hobbyn. Custombilar och hot rods, klassiker och sportbilar, motorcyklar och lastbilar, performancebilar och motorsport – allt ryms inom mässans ramar.

– En fantastisk siffra är självklart jättekul! Men det som är ännu roligare är alla nöjda och glada besökare samt utställare! Det är de som ger oss ett kvitto på att det vi gör är bra, säger eventchef Daniel Lindstedt.

I år rådde bland annat customfeber på Elmia. En mängd kända custombyggen från förr, med Bernt Karlssons VW-bubbla ”Pink Lady” i spetsen, samlades ihop och visades upp. Vad hade hänt med bilarna under åren? Hade de kvar samma ägare? Intresset är stort för äldre custombilar just nu.

Både ”Pink Lady” och den amerikanske bilbyggaren John D’Agostinos ombyggda Packard 1958, ”Rita”, kommer att finnas på plats i Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum i Karlskrona framöver. Den som vill se dessa konstnärliga byggen och många andra intressanta fordon, är så klart välkommen att besöka museet.

Utanför mässhallarna bjöds det under hela helgen på en fartfylld motorshow på Motul Actionarena. Stuntshower på både två och fyra hjul, dragracing och så klart drifting med påskaftonens stora final i tävlingen ”Påsksladden” som en klar höjdpunkt.

Bredden på utbudet bidrar säkert till att så många väljer att fira påsken med att åka till Elmia i Jönköping och besöka Custom Motor Show, men det är också en given tradition för de flesta inom hobbyn. Mässan är i mångt och mycket en naturlig start på säsongen för motorhobbyn.

En start som uppenbarligen få vill missa.

Källa: FABAS

Delad nyhet är dubbel glädje!