Kia EV6 GT är “World Performance Car of the Year”

Kia EV6 GT har utsetts till 2023 års World Performance Car. Det prestigefyllda priset tillkännagavs vid en prisceremoni under New York International Auto Show.

En jury bestående av 100 framstående internationella biljournalister som representerar 32 länder har utvärderat ett brett utbud av bilar från hela världen.

Ho Sung Song, vd och koncernchef för Kia Corporation:
– Det är en enorm ära att få det här priset av World Car Awards. I omställningen till världsledande leverantör av hållbara mobilitetslösningar, lämnar vi inget åt slumpen för att ta fram bilar som levererar praktiska egenskaper samtidigt som de inspirerar kunder genom att vara nyskapande, tekniskt avancerade och ha spännande design. Den här prestigefyllda utmärkelsen ger ytterligare en bekräftelse på att vår strategi är framgångsrik.

Kia EV6 GT vinner den eftertraktade titeln World Performance Car 2023 och är en i raden av framgångar för standardmodellen EV6, som redan har utsetts till Årets Bil 2022, European Car of the Year, 2023 North American Utility Vehicle of the Year samt andra framstående utmärkelser.

Med en kombinerad effekt på 430 kW (585 hk) och 740 Nm i maximalt vridmoment, accelererar EV6 GT 0 – 100 km/h på 3,5 sekunder.

Källa: Kia

Delad nyhet är dubbel glädje!