Candela C-8 är en elektrisk “Polestar-båt”

Candela C-8 “powered by Polestar” är den första produkten från partnerskapet mellan de Polestar och Candel. I augusti ingick de ett avtal där Polestar ska leverera batterier och teknik för att driva Candelas elektriska bärplansbåtar.

Båten är utrustad med samma batteripaket på 69 kWh och samma DC-laddningsteknik som sitter i Polestar 2 Standard range Single motor. Candela förväntas få en räckvidd på upp till 57 nautiska mil på en laddning vid en marschfart på 22 knop.

Detta är i paritet med förbränningsmotordrivna motorbåtar och räckvidden vid hög fart är två till tre gånger längre än för konventionella elektriska motorbåtar. Polestar levererar också DC-snabbladdningsteknik och delar med sig av sina forskningsresultat för att integrera tekniken och mjukvaran i en marin applikation.

Detta är första gången Polestar som elbilstillverkare levererar batterier och laddningskomponenter till en tredje part. Partnerskapet är en del i Polestars arbete med att driva omställning till hållbar elektrisk mobilitet även utanför bilindustrin.

Candela C-8 kommer att visas på eCarExpo i Sverige 3-5 februari.

Källa: Polestar

Delad nyhet är dubbel glädje!