Henrik Fisker till eCarExpo

Danskfödde Henrik Fisker räknas allmänt som en av de som var med och skapade elbilsrevolutionen. Nu kommer han till Stockholm för att personligen visa upp nya Fisker Ocean på elbilsmässan eCarExpo. En SUV som Fisker skapade med visionen att den ska vara världens mest miljöanpassade bil.

Efter många år som designer på bland annat BMW, Aston Martin och Ford startade Henrik Fisker sitt eget bilmärke. Redan 2008 lanserades lyxiga sportsedanen Fisker Karma – en av de första bilar som bröt mot normen att elbilar bara måste vara små och tråkiga.

Idag driver han biltillverkaren Fisker Inc, som i november 2022 började producera el-suven Fisker Ocean på Magna Steyrs fabrik i Österrikiska Graz. En fabrik som även bygger bland annat Mercedes G-Klass.

När nu Fisker Ocean får svensk premiär på elbilsmässan eCarExpo den 3 februari kommer Henrik Fisker att vara på plats personligen. Både för att visa sin bil och för att tala om ”En ren framtid för alla” på mässans scen.

Fisker går helt in för att skapa bilar som tar hållbarhetstänket ett steg längre och målet är att tillverka en helt klimatneutral bil. Fabriken i Österrike drivs med grön el från i huvudsak vattenkraft, bilen kan fås med batterier helt utan kobolt och de allra flesta av bilens delar tillverkas inom 100 mil från fabriken. Dessutom går det att få Fisker Ocean med solpaneler på taket som kan ge upp till 240 mil extra räckvidd per år.

– Vi började ta emot förhandsbeställningar på Fisker Ocean våren 2022 och många av dessa har kommit från Sverige, säger Henrik Fisker. Sverige är en av de mest mogna elbilsmarknaderna i världen och det ska bli spännande att se den svenska publikens reaktion på Fisker Ocean.

Henrik Fisker kommer att presentera Fisker Ocean på eCarExpo i Friends Arena den 3 februari kl 11.40. Kl 15.30 samma dag kommer han att stå på mässans scen för att tala om ”En ren framtid för alla”.

Källa: eCarExpo

Delad nyhet är dubbel glädje!