Körde sin Tesla genom en aktiv vulkan – överlevde mirakulöst

I dag har världen fått se en sensationell händelse då en 34-årig man från Stockholm lyckades köra sin Tesla Model 3 genom en aktiv vulkan och överleva med lätta brännskador.

Det var under en resa till Island då mannen, vars namn är hemligt, bestämde sig för att ta en väg som ledde genom en aktiv vulkan. Trots varningar från lokala myndigheter och experter valde han att fortsätta och överraskande nog kom han ut på andra sidan med minimal skada på bilen.

Enligt mannen själv var det Tesla Model 3:s avancerade teknik och höga säkerhet som gjorde det möjligt för honom att överleva.
“Jag kände mig helt trygg i bilen under hela resan, och trots att jag passerade genom höga temperaturer och askstormar kändes det som om jag körde på en vanlig väg”, sade han i ett uttalande.

Efter händelsen har bilen genomgått en rekonditionering och är nu som ny igen. Vulkanutbrottet, som var det första i området på över 20 år, har nu avstannat.

Såväl bilindustrin som vulkanologer och säkerhetsexperter har uttryckt sin förvåning och beundran över mannens mod och Tesla:s teknik. Världen väntar nu med spänning på vad som händer härnäst i denna outgrundliga historia.


Och du som inte har grundläggande kunskap i källkritik eller allmänt går på vad sjutton som helst kanske tror att det här är en riktig artikel – det är det inte. Det är artificiell intelligens som står bakom både text och bild. Chat GPT fick kommandot “Skriv en fejkad nyhetsartikel på svenska om att en 34-årig man som första människa i världen har kört genom en vulkan med sin tesla model 3 och överlevt med lätta brännskador, bilen är som ny efter en rekond” medan bilden togs fram av Midjourney med kommandot “Tesla Model 3 splashing through a lava stream with volcano behind”. Vad ska du tro på nu?

 

Delad nyhet är dubbel glädje!