Ny spejsad Hyundai Kona nästa år

Det ska vara fram- och bakljus som ett rakt streck nuförtiden, nästa bil man inte vet vilken det är från håll är nya Hyundai Kona som kommer med en rad olika drivlinor. 15 cm längre än sist och en rad detaljer i “pixelgrafik”. Läs hela releasen här under!

Pressmeddelande från Hyundai

Hyundai Motor Company presenterade idag en EV-baserad, futuristisk design för nya generationen av KONA, företagets ikoniska kompakt-SUV. Nya modellen blir större och tillgänglig i de fyra versionerna helelektrisk (EV), hybrid (HEV), förbränningsmotor (ICE) och som sportig N Line, med en gemensam arkitektur för alla men med varsin unik styling.

Med helt nya KONA breddar Hyundai Motor sitt engagemang för hållbar mobilitet och teknikdrivet designtänkande genom att expandera sitt EV-erbjudande och samtidigt möta kundernas varierande mobilitetsbehov med en mängd olika drivlinor.

”Uppskalad och med KONA:s unika karaktär, uttrycker helt nya KONA ett självförtroende och dynamisk närvaro,” säger SangYup Lee, Executive Vice President och Head of Hyundai Design Center. ”KONA har utvecklats i alla avseenden för att omfatta ett bredare utbud, mångfald och bli en sann livsstilssupporter.”Nya större KONA med vägnärvaro och mer plats för vardagen

Helt nya KONA har utvecklats till en större stadsorienterad SUV med djärvare styling som skapar en vägnärvaro och förarcentrerad interiör. För att ge kunderna maximalt med utrymme för vardagen växte den helt nya modellen till 4 355 mm på längden, vilket är hela 150 mm längre jämfört med föregående generation (EV-versionen). Utan att förlora sin ikoniska designidentitet växte modellen även 25 mm på bredden och 60 mm i axelavstånd mot den utgående versionen.

Till skillnad från majoriteten av bilar som introduceras med flera drivlinor, utgick designen hos KONA från elbilsversionen, vilken sedan anpassades för ICE/HEV och N Line-modellerna.

Ett något okonventionellt tillvägagångssätt som möjliggjordes av Hyundai för att applicera ett teknikcentrerat designtänkande på alla KONA-versioner. Trots den gemensamma arkitekturen har EV, ICE/HEV och sportiga N Line-modellen fått varsin distinkt futuristisk stil.

Den stilrena fronten hos helt nya KONA kännetecknar bilens rena volym och bidrar till modellens aerodynamiska prestanda. Fronten framhävs primärt av utsträckta Seamless Horizon Lamp, som även är pixlat på EV-versionen. Detta gör helt nya KONA till den första Hyundai-modellen med Pixelated Seamless Horizon Lamp som adderar en ännu mer EV-präglad karaktär. KONA:s användning av Parametric Pixels propagerar också ett distinkt designelement från Hyundais populära elbilar.

Trots sitt futuristiska utseende framgår det tydligt att helt nya KONA är en SUV. Modellens dynamiska styling accentueras med djärvt skulpterade skärmbreddare som integrerar strålkastare och baklyktor, samtidigt som de förstärker KONA:s robusta uttryck.

Helt nya KONA är full av parametriska ytor. De markerade diagonala vecken på sidorna kopplar samman den satinkromade formen från bältlinjen till spoilern, vilket skapar en kontur som sveper runt hela fordonet. Bilens bakre del har smyckats med ytterligare en Seamless Horizon Lamp samt ett högt monterat bromsljus (HMSL), sömlöst integrerat i den satinkromade spoilern.

Flera stylingelement skiljer drivlinevarianterna åt. EV-versionen får en luftintagsgrill och bakre stötfångare med detaljer i pixelgrafik, 19-tumsfälgar i pixeldesign, en svart omfamnande linje med svarta sidospeglar och tak som tillval. ICE och HEV delar en djärv och robust design av stötfångare och hasplåt, tillsammans med svarta skärmbreddare. N Line-versionen stoltserar med tillvalen svart tak och sidospeglar, spoiler av vingmodell, mer aggressiv främre och bakre design med vingformad stötfångare som framhäver en lägre hållning, markerade 19-tumshjul, dubbla ljuddämpare och silverfärgad sidokjol.

Livsstilsfokuserad interiör med förarorienterad layout och praktisk funktionalitet

Den vardagsrumslika interiören hos helt nya KONA har flera praktiska funktioner och utvecklad upplevelse inuti bilen för att tillgodose olika livsstilar. Den EV-baserade universella arkitekturen rymmer en sportig layout med flytande horisontell instrumentpanel som framhäver KONA:s slanka men breda interiör, vilket skapar ett mångsidigt utrymme åt både förare och passagerare.

De dubbla breda 12,3-tumsskärmarna och den flytande modulen skapar ett högteknologiskt intryck, samtidigt som kupébelysningen förbättrar användarupplevelsen och bekvämligheten. Med växelreglaget flyttat från mittkonsolen till framför ratten, skapas en stilren layout och extra plats för tillhörigheter i utrymmet mellan de främre stolarna.

Den bakre radens kurvlösa sätesbänk förstärker KONA:s urbana designestetik från 2000-talet. Interiörens vardagsrumslika utrymme skapar en unik upplevelse med maximal användbarhet, komfort och bekvämlighet. Bakom den bakre raden finns ett maximerat lastutrymme.

Källa: Hyundai

Delad nyhet är dubbel glädje!