Vad vi vet om den nya generationen Tesla Roadster

Tesla är namnet på allas läppar och har varit så under de senaste 10 åren. Anledningen till detta är de häftiga elbilar som produceras under namnet. Elbilen har fått sig ett rejält uppsving sedan Tesla lanserade sina strömlinjeformade modeller, och numera är det få biltillverkare som inte utvecklar någon typ av elbil.

Tesla har under flera år rapporterat att det snart är dags för en ny generation Roadster. De har hintat med några otroliga nyckeltal som bilen ska kunna prestera, samt har vid ett flertal tillfällen släppt bilder på den bil som ska kunna konkurrera med vilken sportbil som helt, trots ett betydligt lägre utgångspris.

Företaget drar nytta av de stora tekniska framsteg som görs, och har i många fall betydligt mer avancerad teknik i sina bilar i jämförelse med många av sina konkurrenter. Samma sak gäller även i många andra branscher, t.ex. iGaming. Spelbolag som Lyllo casino har dragit nytta av de senaste tekniska innovationerna, och erbjuder nu betydligt bättre mjukvara och användarupplevelse än många av deras konkurrenter.

Motor och prestanda
Det har snackats mycket om att bilen ska kunna göra 0-100 på under 2 sekunder och ha en toppfart på över 400 km/h. Om så blir fallet blir det en av de allra snabbaste och bäst presterande bilarna någonsin, och är överlägset bäst när det gäller elbilar.

Bilen kommer med allra största säkerhet att vara fyrhjulsdriven, vilket säkerligen inte kommer som någon överraskning.

Hur snabb bilen faktiskt kommer att bli får vi helt enkelt vänta och se, men med tanke på att Tesla tidigare har lyckats med det otänkbara är det inte omöjligt att bilen faktiskt blir lika häftig som den annonseras.

Avstånd och batteritid
Batteri och möjlig körsträcka är alltid ett stort frågetecken när det gäller elbilar, men Tesla är i regel väldigt duktiga på detta. Bilen kommer att använda ett batteri på 200 kWh och påstås kunna köras 620 miles (ca 100 mil) på en laddning. Som alltid är dessa siffror med allra största sannolikhet baserade på en väldigt konservativ körstil, och de verkliga siffrorna kommer förmodligen att vara aningen lägre.

Hur mycket el bilen kommer att dra per mil är inte riktigt känt i skrivande stund, och är något vi helt enkelt får vänta och se i takt med att bilen kommer ut på marknaden.

Pris
Just nu går det endast att göra en reservation på bilen, vilket i skrivande stund kostar 377.000 kronor. Priset skiftar dock en aning i kronor i takt med att dollarkursen stiger och sjunker, men 50.000 dollar är det fasta priset.

Det totala priset kommer dock att landa på 200.000 dollar eller någonstans mellan 1,5 och 2 miljoner kronor.

Delad nyhet är dubbel glädje!