Cupra Born uppdaterad med e-Boost, större batteri och längre räckvidd

Seats sportiga avknoppning Cupra har en egen version av Volkswagen ID3 – coola Cupra Born. Den ska redan uppdateras med välbehövligt större batteri och lite bättre flås. Svenska priser på Cupra e-Boost underst i artikeln.

Källa: Cupra

År 2018 lanserades CUPRA som ett fristående bilmärke inom Volkswagen-koncernen och har sedan dess visat fina tillväxtsiffror. Under 2021 fyrdubblerade CUPRA försäljningen på svenska marknaden i jämförelse med föregående år och i år är målet att dubblera 2021 års resultat. Märket satsar stort på omställningen till eldrift och lanserade i höstas sin första helt eldrivna modell, CUPRA Born, och fler elektrifierade modeller ska lanseras de närmaste åren. CUPRA Born förväntas bli märkets storsäljare under 2022 och blev redan under första kvartalet CUPRAs mest sålda modell på svenska marknaden.

CUPRA Born har tagits väl emot på svenska marknaden med fina försäljningssiffror och goda recensioner i motorpressen, som framförallt lyfter modellens köregenskaper och den höga kvalitetskänslan.

CUPRA erbjuder ett attraktivt alternativ till den traditionella premiumsegmentet. CUPRA Born har en snygg och sportig design, ger en sann elektrifierad körupplevelse och de nya versionerna med ökad prestanda kommer att tilltala ännu fler kunder på den svenska marknaden” säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Första versionen av CUPRA Born med ett 58 kWh batteri finns redan i de svenska bilhallarna och har börjat levereras till kund. Nu utökas modellprogrammet till totalt tre versioner där toppversionen med det stora 77 kWh batteriet är utrustad med e-Boost som ger en maximal effekt på 231 hk (170 kW*) och en räckvidd på upp till 545 km enligt WLTP. CUPRA Born med 58 kWh batteriet med e-Boost har samma maximala effekt som det större batteriet men i kombination med en lättare vikt på batteriet går accelerationen 0–100km/h på snabba 6,6 sekunder. De två nya e-Boost versionerna erbjuder också mycket snabb laddning med en maximal laddkapacitet på 135 kW, det gör att du kan ladda 100 km på mellan 6-8 minuter.

e-Boost versionerna  tillgängliga beställning på svensk marknad

Pris** inkl. moms innan avdrag för klimatbonusen på 70 000 kr.CUPRA Born e-Boost 77 kWh, 4-sits – 508 900 krCUPRA Born e-Boost 58 kWh, – 483 900 kr

I standardutrustningen för e-Boost versionerna ingår bland annat:

  • 19‘‘ aluminiumfälgar med större skivbromsar fram (340×27)
  • Parkeringssensorer (PDC) fram och bak, inkl. backkamera
  • Förutseende Adaptiv farthållare (ACC)
  • Läderklädd multifunktionsratt med elvärme och satellitknappar
  • Skålade sportstolar i tyg av SEAQUAL® material
  • Navigationssystem med 12″-pekskärm
  • Klimatiseringsfunktion, för uppvärmning/kylning av kupén före avfärd
  • Mode 3 laddkabel

Elförbrukning och räckviddCUPRA Born e-Boost 77 kWh, elförbrukning blandad körning från 15,9 kWh/100 km och räckvidd upp till 545 km enligt WLTP.CUPRA Born e-Boost 58 kWh, elförbrukning blandad körning från 15,8 kWh/100 km och räckvidd upp till 417 km enligt WLTP.

Källa: Cupra

Delad nyhet är dubbel glädje!