Ingen Hammarbyrampen-film 2020

Corona har skördat ännu ett offer – det blev ingen traditionell Hammarbyrampen-film från helgen vecka 27 år 2020. Summer Meet som skulle ha arrangerats helgen som var blev förstås inställd – men man hoppas kunna hålla en bilshow i augusti istället. Läs mer här under!

Det var en ovanlig vecka 27 i Västerås. När det vanligtvis står mer eller mindre skinande raggarbilar i varje hörn kunde endast ett antal tappra själar i USA-bilar beskådas längs Cityringen, och visst var det livat på Hammarbyrampen nattetid även om vädret svek liksom den där riktiga känslan.

Sure. Det hade kunnat gå att göra en film om nattlivet, men av respekt för alla som kämpar med att lappa ihop de som blir riktigt sjuka stod vi över den här gången. Det kändes inte som om det var läge för fest och skoj som tidigare år.

Festivalgeneral Klas Brink var sen med att slänga in handduken för eventet som lockar massorna till Västerås, han hoppades in i det sista att allt skulle vända och att vi skulle få lättade restriktioner. Nu blev det inte så, men Klas ger inte upp hoppet om 2020. Om det går att genomföra utifrån myndigheternas regler och rekommendationer så blir det ett Summer Meet den 13-15 augusti, en torsdag till lördag på Johannisbergs flygfält med utställning och domarbedömningar inom en lång rad kategorier. Med detta förhoppningsvis också en stor skara (friska) tillresande ägare av amerikabilar värda att visas upp på gatorna.

> Här kan du se massor av filmer som vi producerade förra året

Hammarbyrampen-filmen från 2019 ligger här under och alla de gamla filmerna från 2011-2018 ser du här!

Delad nyhet är dubbel glädje!