Volvo 960 klubbad för 350.000 kronor (!)

Det är sannerligen inte ofta det går att köpa 1990-talskärran i, mer eller mindre, nyskick. För Staffan Bergdahl i Örebro var det just det unika skicket som fick honom att ge sig in i budgivningen på Klaravik. När allt var sagt och gjort var det också Staffan som kammade hem auktionen – med sitt vinnarbud på 350.000 kronor.

Staffan Bergdahl är ingen duvunge när det kommer till bilar. Han äger ett koppel av bilar – och har kört rally i många, många år. Normalt är de äldre Volvo-bilarna 142 och 240 stora favoriter, men när den ovanligt fräscha 960:n dök upp på Klaraviks auktionsplattform var han inte sen med att gasa.

”Det är ju väldigt låga miltal (513 mil, red anm). Normalt har många av de här bilarna gått 25-30 000 mil och då är såklart värdet ett helt annat. Nu landade nog slutpriset över nypris till slut, skulle jag tro”, säger Staffan.

Två budgivare mot slutet
Budgivningen på bilen var ett race, även om Staffan körde om många av sina konkurrenter längs hela budgvinings-banan.

”Mot slutet var det jag och en till som tampades lite. Flera andra droppade av vid 200 000 kronors-strecket. Jag kände till säljaren av bilen litegrann lite också, sedan tidigare, då de också håller på med rally. Det gjorde också att jag kände mig trygg att höja mitt bud en del”.

Någon rallybil kommer det dock inte bli av Staffans blänkande förvärv.

”Nej, verkligen inte. Den här vill jag behålla i gott skick. Det får bli någon glidarsväng fram på sommaren”, avslutar den nyblivna 960-ägaren.

Källa: Klaravik

Snart öppnar budgivningen för den sista tillverkade Saaben! Beräknat pris: 350-400.000 kronor

Porschen från serien “Bron” såldes för miljonbelopp

De tio dyraste utauktionerade bilarna

Delad nyhet är dubbel glädje!