292 hk på 1.114 kilo: Alpine A110S toppar programmet!

Nya Alpine-modellen erbjuder ökad effekt och ett anpassat chassi . A110S har försäljningsstart nu på Alpine Centre Stockholm! Svenska priser presenteras underst i artikeln.

A110S ingår i Alpines existerande modellprogram och kompletterar modellerna A110 Pure och A110 Légende, som ingår sedan tidigare.

A110S är den nya toppmodellen av lättvikts-coupén som kännetecknas av hög motoreffekt, ett fokuserat chassi och raffinerad design. I A110S levererar motorn 292 hästkrafter (en ökning med 40 hk) samtidigt som den låga vikten är kvar, med en grundvikt på endast 1114 kg. Med tillvalen kolfibertak och smidda Fuchs-fälgar sänks vikten med ytterligare -7 kg.

Chassit har vidareutvecklats för att komplettera den ökade effekten. Hjulupphängningen har utrustats med hårdare fjädrar, anpassade stötdämpare och styvare krängningshämmare. Däcken är bredare för ökat väggrepp. Förändringarna ger förbättrad högfarts-stabilitet och knivskarp precision samtidigt som vardagsegenskaperna bibehållits.

Genomgående används svart och orange som kontrastfärger med material som kolfiber och Dinamica-klädsel.

A110S är trogen Alpines grundprinciper: lättviktsingenjörskonst, kompakta mått och prestanda grundad i bilens smidighet. Modellen erbjuder sann körglädje oavsett hastighet och bibehåller samtidigt sin vardagsvänlighet.

Rekommenderat grundpris i Sverige: 705.100:- Bilen säljs exklusivt i Norden av Alpine Centre Stockholm. Orderböckerna är öppna och de första leveranserna beräknas ske mot slutet av 2019.

Källa: Renault

Delad nyhet är dubbel glädje!