12 underliga trafikregler runt om i världen

Det finns många bisarra trafikregler i världen, många som man inte förstår varför de ens finns. Finns det någon anledning eller är det regler bara för att..? Här har vi 12 underliga trafikregler runt om i världen – vem i hela fridens namn skrev den sista?

1 I Thailand är det olagligt att köra bil utan tröja. Enligt thailändsk lag får du alltså inte ta av dig din tröja när du kör, även om det är outhärdligt varmt och du saknar ac i bilen. Om du bryter mot den här lagen får du böta en liten summa.

2 I Ryssland är det lag på att man alltid måste ha en ren bil. Så se till att tvätta bilen innan du tar dig ut i trafiken i Ryssland, för annars kan du få betala i runda slängar 380 spänn. Hur pass mycket den här lagen eftersträvas är väl något oklart…

3 I Singapore måste bilförare alltid hålla minst 50 meters avstånd från fotgängare, det låter skapligt omöjligt men detta uppger vår källa. Även en bötessumma på den här konstiga lagen.

4 I Frankrike måste du alltid ha en alkomätare i din bil, men du får inget straff om du inte har det. Ibland får man undra vad den som stiftade lagarna tänkte.

5 I Ontario (Kanada) får du inte hoppa in i en taxi om du har dålig andedräkt. De stackars fotgängarna då som måste gå runt och sniffa på din dåliga andedräkt?

6 Om du bär glasögon i Spanien måste du böta en mindre summa om du inte har ett extra par glasögon i fordonet.

7 I Storbritannien är det olagligt att stanna med bilen och kissa offentligt, såvida du inte står vid bakhjulet och rör vid bilen. Det måste se ganska konstigt ut, men lagar är lagar.

8 I Sydafrika måste föraren stanna om det står ett djur på vägen. Det är djuren som bestämmer när man kan köra, respekterar man inte det får man böta en stadig slant.

9 I Österrike får polisen avgöra med ögonen om en bil kör för fort i zoner på 30 km/ h eller mindre.

10 I Turkmenistans huvudstad får man sen nyår inte köra en svart bil. Det är nämligen så att herr president Gurbanguly Berdymukhammedov föredrar vita bilar – de för tur med sig! Kör man en svart bil kan man räkna med att få den bortbogserad.

11 I Botswana får djur som man har med sig på motorcykeln inte skymma sikten för föraren – för i så fall riskerar man böter på uppåt 4.000 kronor. Troligtvis ett rätt kännbart straff för den som måste dela hoj med sitt hängbuksvin!

12 I Danmark måste du kolla så att det inte finns några sovande barn under din bil innan du kör, annars står du inför ett strängt ord med myndigheterna.

Visst blir man förvånad över alla konstiga lagar i världen! Och nyfiken på vad den som skrev dem egentligen tänkte …

Är man däremot intresserad av att spela casino spelen gratis har man inte samma typ av krångel framför sig. Läge att casha in och bygga sig en bättre framtid!

Källa: Express.co.uk och Sportbilen.se

Delad nyhet är dubbel glädje!