Fem fördelar med att bo i sin bil

Vill du spara ihop pengar till din drömbil? Eller kanske helt enkelt vara mer flexibel? Det blir mer och mer vanligt att folk bor i sin bil av olika anledningar.  Här kommer de 5 största fördelarna med att dissa lägenheten och bo på fyra hjul istället!

5. Personlig utveckling
När man bor i sin bil utsätts man ofta för nya utmaningar som man inte förut har varit med om. Det är ett helt annat liv än att bo i ett hus eller en lägenhet och man måste hela tiden lära sig nya saker för att klara av problem som kan uppstå på vägen.

Bilen kanske går sönder och man måste kunna fixa små skador själv, man måste lära sig var man kan lösa hygienfrågan, och man måste kanske skaffa nya vänner och kontakter som möjligtvis gör samma sak eller har kunskap om det, som kan hjälpa till med frågor man har eller om man behöver hjälp att fixa bilen. Man kan få många nya vänner genom den här ”livsstilen”.

Man lär sig en massa saker som man aldrig hade vetat om man hade en fast bostad, och får erfarenheter som inte många andra människor har. Man utvecklas som person och får lärdom genom att klara av att lösa problem och inte låta dem stå i vägen för vad man vill.
Att våga göra saker som är utöver det vanliga och kanske skrämmer en lite stärker ens självförtroende och visar en att man är stark och att man själv (och med lite hjälp från vänner, såklart) kan klara av världens utmaningar.

4. Minimalism
Att konstant vara omringad av en massa prylar kan tynga ner en, även om man är van och inte tänker på det. Många kan känna att det är jobbigt och överväldigande att veta att man har en massa saker runt omkring en som inte har någon egentlig funktion i sitt nuvarande liv och bara ligger och samlar damm i skåp och källare. Det kanske hindrar en från att flytta, eftersom man då måste ta itu med allt skräp.

När man flyttar in i en bil så blir man helt enkelt tvungen att göra sig av med allt som inte kommer komma till användning minst en gång i månaden och är rena överlevnadsgrejer. Man får inte plats med ett överflöd av prylar. Några saker man kan behöva är verktyg till bilen, sängkläder eller sovsäck, hygienartiklar, ett förstahjälpenkit, någon form av portabel spis och såklart mat och vatten.

3. En utmaning, ett äventyr
Det kan vara en sak som man gör bara för att utmana sig själv och se vad man går för, för att se att man kan överleva med endast det nödvändigaste och för att se hur man utvecklas som person. Man kanske har tänkt på det, men trott att man aldrig skulle klara av det, om man då väl gör det så kommer man känna sig väldigt nöjd med sig själv.
Att man har gjort någonting utöver det vanliga och som man får många annorlunda erfarenheter av kan också vara någonting att skryta om, om man nu är sån.

2. Ekonomi
En av de vanligaste anledningarna till att flytta ut i en bil är ekonomin. Det kan vara ett bra sätt att spara pengar på eftersom man inte behöver betala någon löpande hyra, och bara behöver betala för drivmedel, eventuella reparationer och andra förnödenheter som man oavsett om man bor i en bil eller inte behöver betala för, som mat och hygienartiklar.

Man kanske vill spara ihop pengar för att kunna betala av lån, för att kunna köpa drömbilen senare i livet eller för att under perioder spara ihop pengar till att resa runt i världen. Oavsett vad är det ett bra sätt att spara pengar på – att dra in på en av de största utgifterna – bostaden.

1. Frihet
När man bor i en bil så är man extremt flexibel och har ingenting som kan stoppa en från att bara dra till ett annat ställe om man är trött på där man för tillfället bor. Om man nu vill resa mycket i andra länder dit man inte tar med sig sin husbil så behöver man inte oroa sig för att lämna en lägenhet eller ett hus bakom sig. Man behöver bara ha någonstans att ställa bilen, sen kan man ta sig friheten att lämna landet så mycket man vill, och när man väl är hemma där bilen finns så bor man ju i den.
Man kanske vill flytta enklare dit det finns tillfälliga jobb, eller så har man ett arbete som man kan utföra på distans.

Det finns många fördelar med att bo i en bil, och det finns förstås ännu fler anledningar än de vi listat här. Det beror ju helt på en själv, levnadsförhållanden och viljor är olika från person till person.

Är man inte så sugen på att bo i en bil utan kan nöja sig med en fläskig lyxmansion och har en galen fallenhet för poker eller gambling online kanske man borde testa att spela gratis online och på så sätt lösa livets alla bekymmer. Testa själv, det kanske är precis din grej!

How (and 5 Reasons Why) to Live in a Van

Källa: Mojagear

Foto av Igor Starkov

Delad nyhet är dubbel glädje!