Första bilderna på nya Octavia RS

Nu visas för första gången bilder på nya Skoda Octavia RS. Bilen lanseras på den svenska marknaden i slutet av juni. 

Nya Skoda Octavia lanserades på den svenska marknaden under september månad 2008 och nu kommer även Octavia RS i ny version. Octavia RS är Skodas sportigaste modell och har blivit en försäljningssuccé på den svenska marknaden. Idag rullar över 3 000 bilar på svenska vägar. Första RS-versionen lanserades på den svenska marknaden 2001 och fem år senare, 2006, kom version två som inom kort lanseras i ytterligare en ny version.

Ny design har gett märkbara förändringar. Framförallt har det skett stora förändringar i fronten. Skoda Octavia RS har fått en helt ny aggressiv front med integrerad RS-logo och nya strålkastare, helt i linje med nya Octavias formspråk. För första gången kan RS-versionen beställas med xenon- och adaptiva strålkastare, vilket tidigare inte var möjligt. Förutom en bredare och mer aggressiv stötfångare, som understryker bilens sportighet, får Octavia RS även integrerade LED-ljus i fronten samt dimljus med kurvfunktion.

Även bak har det skett designförändringar där stötfångaren och baklamporna har fått ny utformning. Octavia RS visas med nya 18” aluminiumfälgar, Neptune som går att beställa som tillval.

Interiört har Octavia RS specifika detaljer som klädsel, sportpedaler samt en speciell växelspak som stärker bilens sportiga karaktär. Nya Octavia RS har även fått ny ratt, instrumentpanel samt ett nytt ljud- och navigationssystem. Ytterligare en nyhet hos Octavia RS är ett integrerat luftkvalitetssystem i luftkonditioneringen, som stänger av om luften utanför bilen tillfälligt blir märkbart sämre.

Sportchassit har sänkts till 127 mm och bilens vikt är reducerad med 20 kg för bensinversionen och med 15 kg för dieselversionen. Tack vare att bilens chassi sänkts har de aerodynamiska egenskaperna förbättrats, vilket påverkar bilens köregenskaper både i fråga om högre toppfart och snabbare acceleration.

Nya Skoda Octavia RS finns både som hatchback och kombi. Bilen lanseras med två motorer, en bensin- och en dieselmotor. Bensinmotorn är en 2,0 TSI 200 hk med en förbrukning på 7,5 l/100km och ett reducerat CO2-utsläpp som uppgår till 175 gram. Dieselmotorn är en 2.0 TDI CR (Common Rail) 170 hk med en förbrukning på 5,7l/100km och ett lågt CO2-utsläpp på 150 gram. Båda motorerna går att beställa med manuell växellåda samt en sexväxlad DSG (Direct Shift Gear) automatisk växellåda med dubbel koppling. Pris ännu ej fastställt.

Totalt har över 60 000 Skoda Octavia RS sålts världen över.

Delad nyhet är dubbel glädje!