Japmeet 2009 ställs in – tillbaka 2010

Arrangörerna bakom Japmeet väljer att ställa in årets träff efter att flera sponsorer backat ur med hänvisning till det ekonomiska läget. Istället läggs fokus på att redan nu planera för Japmeet 2010.

– Japmeet som nu är ett tvådagarsevenemang är för kostsamt att arrangera utan intäkter från våra huvudsponsorer. Vi är en liten förening som arbetar ideellt och inte något stort företag, och kan helt enkelt inte ta den ekonomiska risken att enbart förlita oss på entréintäkter, säger Fredrik Söderquist, en av arrangörerna av Japmeet.

Japmeet har arrangerats sedan 2002, från början på Gelleråsen och de senaste fem åren på Mantorp Park. Förra året arrangerades, för första gången, Japmeet som ett tvådagarsevenemang och då startade också det samarbete man nu har med Motor Events Sweden AB som äger och driver anläggningen Mantorp Park.

– Att ställa in årets Japmeet är ett gemensamt beslut. Nu blickar vi framåt och har redan preliminärbokat datumet för nästa års träff, säger Jan Skullman, anläggningsansvarig på Mantorp Park.

Japmeet 2010 är nu preliminärt bokat till helgen 3-4 juli 2010. Upplägget beräknas bli detsamma som förra årets träff, med två dagar fyllda med köraktiviteter på bana och i depå, camping på området samt lördagskväll med partyområde, DJ och liveband.

– Vi beklagar givetvis att vi för första gången på sju år tvingas ställa in en träff. Samtidigt är det ekonomiska läget inget vi kan påverka, och det här både sporrar oss och ger oss mer tid att arrangera en riktigt bra träff 2010, säger Peter Långfors, en av de ansvariga för Japmeet.

Helt osynliga kommer Japmeet inte vara under säsongen. I samarbete med Mantorp Park kommer Japmeet att närvara med monter och utställningsområde under Gatebil-helgen 26-28 juni. Dessutom kommer Japmeet-besökare att erbjudas rabatterat inträde till träffen.

– Arbetet med att forma en Japmeet-aktivitet är i full gång mellan arrangörerna från Japmeet och Mantorp Park. Tanken är ett arrangemang under Gatebil som behåller Japmeets koncept och profil, säger Mikael Hammarström på Mantorp Park.

Japmeet är norra Europas största träff för japanska sport- och entusiastbilar. Träffen har funnits sedan 2002 och arrangeras sedan 2004 på Mantorp Park. Årligen besöker ca 500 bilar träffen. Besök Japmeet.se för mer information.

Källa: Japmeet

Delad nyhet är dubbel glädje!