Mattias Ekström världens bästa racingförare – igen

För andra året i rad tog den svenske racingstjärnan hem segern i den prestigefulla tävlingen Race of Champions. I finalen ställdes Audiföraren mot sjufaldige Formel 1-världsmästaren Michael Schumacher som fick se sig slagen av den mångsidige DTM-mästaren från Avesta.

På Wembley Stadium i London kunde 80.000 åskådare se den svenske multitalangen Mattias Ekström knäcka flera av racingvärldens tungviktare. I finalen mot Michael Schumacher vann svensken två av tre heat och den tyske Formel 1-legenden hade egentligen aldrig en chans mot Mattias. I förra årets upplaga av Race of Champions slog Mattias den fyrfaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Leob på hemmaplan i Paris och är nu historisk genom att vara en av tre som lyckats ta segern två år i rad.

– För mig är Michael Schumacher en av världens genom tiderna största racingförare. Att besegra honom med samma förutsättningar är en ofattbar upplevelse som jag kommer att minnas länge, sa den 29-årige Audistjärnan efter finalen mot Formel 1-suveränen.

På vägen till finalen slog han i tur och ordning ut den sjufaldige Le Mans-vinnaren och teamkompisen i Audis DTM-team, Tom Kristensen, motocross- och rallyföraren Travis Pastrana och den trefaldige standardbilsvärldsmästaren Andy Priaulx.

2007 har varit ett riktigt drömår för Mattias. För två månader sedan tog han för andra gången hem mästerskapstiteln för Audi i det tyska DTM-mästerskapet och nu slog han alltså en av världens mest framgångsrika racingförare genom tiderna.

Under 2008 kommer Mattias att fortsätta köra för Audi i det tyska DTM-mästerskapet och målsättningen är förstås att ta hem mästerskapet en tredje gång.

Delad nyhet är dubbel glädje!