Niagara Concept: En inblick i Renaults framtida bilmodeller

Nyligen presenterade Renault sin internationella spelplan fram till 2027 där åtta nya modeller skall lanseras utanför Europa, inklusive fem fordon från C- och D-segmenten.

Målet är att sälja ett av tre fordon som el- eller hybridversion utanför Europa.

Produktoffensiven kommer att uppnås med två plattformar som gör det möjligt för varumärket att bli mer konkurrenskraftigt: En modulbaserad extremt flexibel multi-energi plattform som tillverkas inom gruppen är dedikerad fyra olika regioner; Latinamerika, Nordafrika, Turkiet och Indien samt CMA-plattformen (compact modular architecture) dedikerad D- och E-segmenten tillverkad i Sydkorea i samarbete med Geely.

Konceptbilen Renault Niagara förkroppsligar varumärkets moderna anda för de internationella marknaderna. Den tillkännager nästa generation av Renault-modeller som kommer att lanseras utanför Europa från och med nu fram till 2027. Alla kommer att ha Renaults DNA samtidigt som de passar Renaults lokala kunders behov.

Renault Kardian är den första av de åtta produktionsmodellerna som presenteras. Renault Kardian är ett kompakt stadsbil i B-segmentet med Renaults DNA i hjärtat av designen, både i stil och utrustning. Fronten visar upp varumärkets nya stilistiska identitet, med “Nouvel’R”-logotypen och ett nytt ljussignaturmönster.

Renault Niagara konceptbil

Med Niagara Concept tar varumärket ett nytt steg i Renaults internationella historia. Tack vare sin mycket starka personlighet med nya moderna linjer, är detta koncept en inblick i stilen för den framtida Renault-serien som ska byggas på den nya Renaultkoncernens modulära plattform. Niagara Concept är tufft och starkt, sofistikerat och samtidigt fyllt med teknik.

Med sina generösa kurvor och utmejslade detaljer förkroppsligar Niagara Renaults nya designspråk som är både känslomässigt och tekniskt. Grillen är robust och samtidigt modern med en unik visuell 3D-effekt. Bokstäverna som formar Renault-namnet har en “pixel-art” finish, till stor del inspirerad av popkulturen. Strålkastarna som är formade som ögonbryn ger ett livligt, uttrycksfullt och definitivt tekniskt utseende.

Hasplåten i fronten, den extra höga markfrigången, fjädringen och vinklarna fram och bak, skapades för att göra Niagara Concept framkomlig i de mest extrema förhållanden. Niagara Concept har ett starkt formspråk tillhörande pick-up världen.

Frampartiet visar på styrka och de breda axlarna bidrar till den tuffa looken. Baksidan med taklinjens lutning och den branta fönsterstolpen bak ger en energisk, sportig känsla.

Niagara Concept är kamouflagefärgad där färgerna understryker fordonets många aspekter: de gröna punkterna för äventyr, gula för dess sportighet, ljusgrå för teknik och den svarta färgen står för kraft.

Niagara Concept är byggd på den nya ultraflexibla plattformen från Renaultkoncernen och körkomforten är lysande. Drivlinan är effektiv tack vare E-Tech Hybrid 4WD-tekniken och en dubbel teknisk justering: en avancerad mildhybrid (48V) motor framtill och en extra elmotor bak. Som ett resultat är Niagara Concept en optimerad off-road-prestanda 4WD-modell. Den klarar hälften av dina vardagliga körningar i helelektriskt läge, vilket avsevärt minskar CO2-utsläppen.

Källa: Renault

Delad nyhet är dubbel glädje!