Xpeng inleder leveranser och expanderar

Leveranserna av Xpengs P7 har nu inletts och de första svenska kunderna har tagit emot sina bilar. Samtidigt expanderar biltillverkaren sin närvaro på den svenska marknaden med öppningen av sin femte försäljningspunkt.

Den 4 augusti inleddes leveranserna av Xpengs nya sedan P7. Modellen har varit möjlig att beställa sedan februari, men nu rullar alltså de första bilarna ut på svenska vägar.

– De första leveranserna av P7 markerar en viktig milstolpe för oss och bekräftar vår förmåga att erbjuda pålitliga och effektiva elektriska fordon på den svenska marknaden. Xpeng P7 erbjuder förare en ny nivå av sofistikerad mobilitetsupplevelse som lever upp till vår önskan att sätta kunden i fokus. Vi är mycket entusiastiska över att inleda leveranser av bilarna till svenska kunder, säger Elvis Cheng, vd för Sverige och Benelux på Xpeng.

Parallellt med att kundleveranserna inleds öppnade Xpeng tillsammans med Bilia i måndags en temporär pop-up butik i köpcentret Emporia i Malmö. Butiken blir provisorisk i väntan på att Bilias permanenta Xpeng-anläggning öppnar i Malmö i slutet av året. Anläggningen i Malmö blir Bilias tredje av sitt slag, som avser försäljning av nya bilar, leverans samt serviceverksamhet för Xpeng-bilar i Sverige. Utöver att Xpengs modeller exponeras och kan beställas genom anläggningarna, innebär partnerskapet att Bilia även tar hand om leverans till alla delar som rör eftermarknad, så som service, däck, glas, tillbehör m.m.

Totalt har Xpeng nu fem försäljningspunkter i Sverige. Utöver deras Experience center i Westfield Mall of Scandinavia och servicecenter i Stäket, bedriver Bilia försäljningsverksamhet i Smista utanför Stockholm och nu även i Malmö. Xpeng och Bilia har även närvaro i Göteborg där det bedrivs en temporär försäljningsverksamhet fram tills att en permanent försäljningspunkt öppnar under hösten.

– Bilias Xpeng-anläggning i Smista allé har startat klart över förväntan. Det finns ett väldigt stort intresse, inte bara på vår anläggning utan även på alla våra event runt om i Sverige. Bilia ser fram emot att etablera Bilia Xpeng på ytterligare 3–5 platser under 2023 för att sedan fortsätta växa under 2024, säger Per Avander, Koncernchef Biliakoncernen.

Källa: Bilia

Delad nyhet är dubbel glädje!