Audi Q6 e-tron prototype testad

Utvecklingen av den första modellen som baseras på nya Premium Platform Electric (PPE) befinner sig i slutfasen. De första provkörningarna har genomförts av ett urval mediarepresentanter som fått chansen att sitta bakom ratten på Audi Q6 e-tron prototype för att förmedla sina intryck till AUDI AG’s utvecklingsteam. Som extra highlight visades även en helt ny ljusteknik som får världspremiär i Audi Q6 e-tron.

Audi Q6 e-tron markerar början på den största modelloffensiven i Audis historia. Det är också den första modellen som lanseras på den helt nyutvecklades PPE-plattformen (Premium Platform Electric). Teknikplattformen, som utvecklats i ett samarbete mellan Audi och Porsche, och är designad enbart för elbilar. Den är också skalbar för att kunna användas till ett stort antal modeller i mellan- och storbilssegmenten. Både batteristorlek och hjulbas är skalbara för att passa både högbyggda SUV- och CUV-modeller samt lågbyggda modeller, som Sportback eller Avant, som räknas till Audis kärnsegment.

Audi förbereder nu introduktionen av Audi Q6 e-tron. Som ett led i kommunikationen innan modellanseringen har den första provkörningen genomförts med prototyper. Märket ger nu i ett tidigt stadium inblick i några viktiga teknikområden och utvecklingsteamets arbete. Ett urval mediarepresentanter har fått möjlighet att provköra Audi Q6 e-tron prototype och förmedla sina intryck till utvecklingsteamet. I denna första testkörning var fokus främst på hur Audis DNA tar sig uttryck i den nya modellen samt världspremiären för en helt ny kommunicerande ljusteknik.

Tillverkning och batterimontage vid huvudkontoret i Ingolstadt

Audi Q6 e-tron kommer att avtäckas innan årsskiftet och man lovar nya nivåer på prestanda, räckvidd och laddning. Det är också den första helt eldrivna modellen som kommer att tillverkas vid huvudkontoret i Ingolstadt. Produktionsanläggningen utökas dessutom med eget batterimontage.

Källa: Audi

Delad nyhet är dubbel glädje!