Fisker gör Sverigepremiär på elbilsmässa

eCarExpo, en elbilsmässa, kommer att hållas på Friends Arena i Stockholm den 3-5 februari, med över 20 bilmärken deltagande. Årets evenemang kommer att erbjuda Sverigepremiär för bland annat amerikanska märket Fisker och kinesiska Ora.

Det kommer också att vara nypremiär för smart, som nu helt fokuserar på elbilar. Totalt kommer det att vara 15 Sverigepremiärer. Unikt för eCarExpo är att det inte bara går att se bilarna, utan många av dem går också att provköra på en speciell slinga inomhus.

– Det är en makalös utveckling, säger Gunnar Dackevall som är ansvarig för mässan.
– Under alla mina år som motorjournalist så kom det kanske några enstaka nya märken per decennium och det var oftast nischprodukter. Nu närmar vi oss 10 nya bilmärken i Sverige på drygt ett år. Och alla tillverkar enbart elbilar!

Så här såg det ut förra året:

Här är bilmärkena som ställer ut:

Aiways
Alfa Romeo
Audi
BMW
BYD
Fiat
Fisker
Hongqi
Hyundai
Jeep
Kia
Mercedes-Benz
MG
Mini
Nissan
ORA
Polestar
Renault
Skoda
smart
VW
Xpeng

Delad nyhet är dubbel glädje!