Cupra UrbanRebel Racing Concept till Race of Champions i Piteå

Cupra går in med 100% eldrivna UrbanRebel Racing Concept i Race of Champions. I år avgörs den legendariska motorsporttävlingen i Pite Havsbad och samlar några av världens bästa förare inom motorsport för att avgöra vem som är bäst av de bästa.

Racingeventet är en utslagstävling där några av världens bästa motorsportförare tävlar mot varandra i en rad tävlingar i identiska tävlingsbilar.

Vid årets upplaga, som hålls i Pite Havsbad, kommer de tävlande att greppa ratten i två 100% eldrivna Cupra UrbanRebel Racing Concept. Tävlingsbilen är framtagen för banracing och levererar 340 hk med en maximal effekt på upp till 435 hk och accelererar från noll till 100 km/h på bara 3,2 sekunder.

Årets Race Of Champions kommer att vara det mest extrema hittills. Banan är byggd på Östersjöns is och är en spännande parallellbana med en växlingsbro för att maximera tävlingsupplevelsen.

Några av världens största motorsportstjärnor är redan klara för start, bland annat F1-världsmästarna Mika Häkkinen och Sebastian Vettel, W Series-mästaren Jamie Chadwick, WRX-mästarna Johan Kristoffersson, Petter Solberg och Travis Pastrana.

Race Of Champions äger rum den 28-29 januari i Pite Havsbad.

Källa: Cupra

Porsche är Official Car för ROC

Delad nyhet är dubbel glädje!