Porsche blir Official Car för Race Of Champions 2023

Porsche fortsätter samarbetet med ett av världens mest omtalade och stjärnspäckade racingevent – Race Of Champions. Laddhybrid-versioner av Porsche Cayenne blir Official Car under tävlingarna vid Pite Havsbad 28–29 januari 2023.

Varje år samlar Race Of Champions (ROC) många av motorsportens största stjärnor i en unik man-mot-man-turnering. Under två intensiva helgdagar möts 20 deltagare för att under lördagens lagtävling ”ROC Nations Cup” utse ”World’s Fastest Nation” och under söndagens individuella tävling ”Race Of Champions” utse världens bästa tävlingsförare – ”Champion of Champions”.

Från att tidigare ha avgjorts i världsmetropoler som Paris, London, Mexico City och Miami, är Pite Havsbad utanför Piteå sedan 2022 ny hemmaarena för ROC. På den frusna Bottenviken utanför den norrländska hotellresorten erbjuder en noggrant preparerad isracingbana en tuff förarutmaning för mästare inom allt från rallycross till formelbilsracing.

Den 28–29 januari 2023 gör Race Of Champions storartad comeback på isen utanför Pite Havsbad med ett starkt starfält bestående av välmeriterade mästare. Redan klara för start är F1-världsmästarna Sebastian Vettel och Mika Häkkinen, F1-racevinnaren Valtteri Bottas, WRX-mästarna Johan Kristoffersson och Petter Solberg, W Series-mästaren Jamie Chadwick och norsk-svenska rallytalangen Oliver Solberg.

Nu är det också klart att Porsche fortsätter sitt samarbete med ROC och är Official Car under det internationella eventet även under 2023. Porsche tillhandahåller då en exklusiv shuttle-service för tävlande och inbjudna gäster. Bilflottan som används för Official Car består i huvudsak av de laddbara bilmodellerna Cayenne E-Hybrid och Cayenne E-Hybrid Coupé. Samarbetet med ROC innebär också att Porsche Experience återkommer med sin förarträning som leds av certifierade instruktörer. Under ROC 2023 kommer Porsche 911 Carrera 4 GTS användas på snö- och isbanorna i direkt anslutning till tävlingsarenan.

– Race Of Champions är ett otroligt kul och spännande racingevent, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Att man år efter år lyckas samla världseliten på det här sättet är imponerande, och att vi som publik har möjlighet att ta del av det på så här nära håll är en förmån. För Porsche är det här ett naturligt samarbete och en del av långsiktig strategi med kontinuerliga satsningar inom motorsport. Vi ser fram emot ännu en givande tävling med ROC där vi är med och utvecklar upplevelserna runt omkring arenan.

– Vi är väldigt glada och stolta att ett så prestigefyllt företag som Porsche vill fortsätta att bygga ett långsiktigt partnerskap med Race Of Champions, säger Fredrik Johnsson, President för Race Of Champions. Det är ett stort privilegium att få samarbeta med en så proffsig organisation. Världsstjärnorna uppskattar verkligen att få uppleva de fantastiska bilarna från Porsche redan från det att de landar i Luleå för transporterna till Pite Havsbad, men också senare då de får finslipa körningen på snö- och isbanorna tillsammans med Porsche Experience.

Källa: Porsche

Delad nyhet är dubbel glädje!