Ken Block är död

Tragiska nyheter når oss nu på morgonen – den världsberömde rallyföraren och ”hooniganen” Ken Block har gått bort.

Det handlar om en skoterolycka i Utah där Ken Block mist livet efter att ha fått skotern över sig i en brant backe i Wasatch County. Han förklarades död på platsen. Ken har en ranch i Utah och vi kan se honom köra skoter där i hans flöden strax före nyår.

Block kom att bli känd för sina extrema körningar och sin uppvisnings- och filmkarriär, som inkluderade hans populära YouTube-serie “Gymkhana” som vi följt genom åren här på sportbilen.se. Hans Youtube-videos har setts miljarder gånger av människor runt om i världen. Vi besökte även en av hans Gymkhana Grid-tävlingar i Madrid och för den svenska publiken var vi många som fick se honom på Bilsport Performance & Custom Motor Show för några år sedan.

Han var älskad av fans över hela världen och kommer saknas av många. Våra tankar går till Blocks familj och vänner under denna svåra tid. Han hade tre barn och fru.

Han föddes i Long Beach, Kalifornien, och växte upp i närbelägna Los Alamitos. Redan som ung började han köra rally och han rattade sin första tävling när han var 17 år gammal.

Studierna gjorde han vid University of California, San Diego, och han tog examen i ekonomi och marknadsföring. Senare grundade han tillsammans med Damon Way DC Shoes med hjälp av ett lån på 10.000 dollar från sina föräldrar, ett företag han ägnade sig åt under många år innan det såldes till Quicksilver för 87 miljoner dollar och han istället började koncentrera sig på sin karriär som rallyförare och företaget Hoonigan.

Rest in peace, Ken Block.

Sportbilen.se

Två år gammal film där Ken Block rejsar sin turbo-skoter mot Tony Jenkins i Idahos berg

Kens Gymkhana-filmer inklusive den nya Elektrikhana

Delad nyhet är dubbel glädje!