Kolla in Tesla Model 3 som likbil!

Det här är knappast den sista elektriskt drivna likbilen vi ser – men det kanske är den första? Spana in den fancy stjärnhimmeln i taket, nog blir man lite sugen på att få sista resan i den här? Fler bilder här under!

Tesla Hearse 3 är en 20 cm förlängd version av bakhjulsdrivna Tesla Model 3, det är nederländska företaget Derks som stått för konverteringen.

Att åka elektrisk likbil till sin begravning kan verka som en märklig idé, men det finns faktiskt en hel del bra skäl att välja just den här formen av transport. Ingen behöver oroa sig för att den där gamla bensinmotorn ska störa den sorgliga stämningen. Med en elektrisk likbil kan du också vara säker på att du inte bidrar till den globala uppvärmningen. Vem vill lämna ett klimatavtryck efter sig när man är död liksom? Du kan också imponera på dina vänner och släktingar genom att visa att du är en miljömedveten person, även när du inte längre kan göra något åt saken längre…

På tal om pengar kan du faktiskt spara en del på bränslekostnader genom att välja en elektrisk likbil. Eftersom du inte längre kommer att behöva någon form av transport alls kan du nu lägga pengarna på något annat, som att köpa en fin gravsten eller en ny kostym till din begravning…

Världens mest kända likbilar

  1. John F. Kennedys likbil: En 1961 års Cadillac, användes efter presidentens mord 1963 och har sedan dess blivit en ikonisk symbol för den amerikanska händelsen.
  2. Princessan Dianas likbil: En Land Rover användes vid prinsessans begravning 1997 och har sedan dess blivit en av de mest kända likbilarna i världen.
  3. Elvis Presleys likbil: En 1950 års Cadillac Fleetwood, användes vid rocklegendens begravning 1977 och har sedan dess blivit något av ett kultföremål för Elvis-fans över hela världen.
  4. Mahatma Gandhis likbil: En 1948 Morris Oxford användes vid den indiska frihetskämpens begravning 1948 och har sedan dess blivit en symbol för Gandhis liv och verk.
  5. John Lennons likbil: En Rolls-Royce användes vid rockstjärnans begravning 1980 och har sedan dess blivit en av de mest kända likbilarna i världen.
Delad nyhet är dubbel glädje!