Nico Rosberg tar emot sin Rimac Nevera – första serietillverkade

2.000 hk på el, klart racerföraren Nico Rosberg ska ha något med fart i! Fyra elmotorer och ett 120 kWh batteripaket lämnar 1.914 hk och 2.360 Nm. 0-96 km/h = 1,85 sekunder och en kvartsmil på 8,582 sekunder..! Smått otroliga siffror.

Text från Rimac:

Bara en månad efter att den första produktionsklara Rimac Nevera, #000, rullade ut från Rimacs anläggning i Zagreb, Kroatien, har bil #001 levererats till sin ägare – Formel 1-världsmästaren 2016 och hållbarhetsentreprenören Nico Rosberg. Innan bilen skickades till hans hem i Monaco, gjorde Rosberg resan till Rimacs huvudkontor i Kroatien för att träffa Mate och för att se den allra senaste utvecklingen inom Rimac Group.

Produktionen av världens första helelektriska hyperbil GT pågår nu i Rimacs nya anläggning i utkanten av Zagreb. Det första produktionsåret är redan slutsålt. Nästan varje större komponent i bilen designas, konstrueras och byggs på Rimac redan veckor eller månader innan varje bil färdigställs, och installeras i den sista produktionsfasen – fordonsmonteringen tar cirka fem veckor per bil.

För att visa upp det breda utbudet av anpassningsalternativ som är tillgängliga för kunderna, var bil #000 – som kommer att behållas av Rimac – färdig i en ljus Callisto Green med Sand Alcantara-interiör. För bil #001 har Nico medvetet valt en mycket mer aggressiv specifikation som beskrevs när han först designade sin bil som “full Batmobile spec”.

Med Stellar Black-lack, polerade Vertex-hjul och blanksvarta bromsok är det kanske Neveras “mest hotfulla personlighet”. Interiören är färdig i helsvart Alcantara, med subtil “Nico Rosberg”-signatur på armstödsplattan som markerar bilens nummer 001/150. Det första kundägda exemplaret av Nevera kommer att vara baserat i Monaco, Rosbergs hem, och blir den första helelektriska hyperbilen i Monaco.

Nico Rosberg har varit en del av Rimac-resan sedan han första gången såg C_Two-konceptet – som skulle bli Nevera – personligen för flera år sedan. Han trodde på Mates vision för Nevera som en verkligt engagerande och bekväm nästa generations hyperbil, kapabel att korsa kontinenter och varva racerbanor, allt med elektrisk kraft. Han blev en av de allra första kunderna.

Rosberg sa: “Ända sedan jag först träffade Mate och verkligen förstod geniet bakom Nevera, visste jag att jag ville ha bil nummer ett. För mig representerar den här bilen absolut allt jag någonsin kan önska mig. Den visar upp det allra bästa av innovativ elektrifieringsteknik, och för in den i en bil som bokstavligen designats från grunden för att inte bara vara otroligt snabb – eller den snabbaste – utan riktigt bra att köra också. Jag kan knappt vänta på att se vad den kan göra.”

Efter en 11-årig karriär i Formel 1 där han kröntes till världsmästare 2016, har Nico inlett en karriär som hållbarhetsentreprenör och investerare i grön teknologi. Han har investerat i mer än tjugo mobilitetsstart-ups samt Formel E, medan hans helelektriska Extreme E-racingteam – Rosberg X Racing är mästerskapsvinnare 2021 och leder den pågående säsongen.

2019 grundade han Greentech Festival, en global plattform för hållbar innovation och livsstil. Från och med 2021 har evenemanget varit värd i New York, London, Singapore samt staden det först etablerades i – Berlin.

Mate Rimac, VD för Rimac Group, sa: “När vi först började designa Nevera satte vi oss för att bygga en bil som skulle imponera på även de bästa förarna i världen. Nico var på den listan. Vi ser alla fram emot att följa Nicos resor med Nevera; alla hans bilar används och trivs, vilket är precis vad vi uppmuntrar våra ägare att göra. Och om någon kan testa gränserna för vad vi har byggt så är det han. Vi är stolta över att kalla Nico en vän och den första medlemmen i den snabbt växande Rimac Nevera-ägarfamiljen.”

Med den första kundbilen levererad kommer nu unikt specificerade Neveras att börja dyka upp på gatorna i länder över hela världen. Endast 150 exemplar kommer någonsin att byggas, säljas och underhållas av Rimac Automobilis globala nätverk av 25 återförsäljarpartners, som sträcker sig över Nordamerika, Europa, Mellanöstern och Asien.

Redan innan denna första kundleverans har Nevera redan fått globalt beröm för sin världsledande teknologi och oöverträffade prestanda. Med 1 914 hk kan Nevera accelerera från 0-60 mph på 1,85 sekunder till 100 mph på 4,3 sekunder och kan köra kvartsmilen på världsrekordsnabba 8,582 sekunder. Bara i år har Nevera utsetts till GQ:s Hypercar of the Year, Top Gear Magazines Best Electric Performance Car och Robb Reports Best Hypercar.

Källa: Rimac

Delad nyhet är dubbel glädje!