Rekordsnål körning – Mercedes-Benz Vision EQXX tog sig 100 mil

Med en förbrukning på 0,87 kWh per mil är Mercedes konceptbil supernål. Trots farter på upp till 140 km/h och kuperad terräng klarade bilen 100 mil mellan Sindelfingen och franska Rivieran, en enda laddning.

Källa: Mercedes-Benz

Från Sindelfingen i Tyskland, över de Schweiziska alperna och norra Italien till målet – Cassis på franska rivieran. Totalt över 100 mil i vardagstrafik som klarades på en enda laddning vilket ger en förbrukning på 0,87 kWh per mil. Faktum är att batteriet hade 15% laddning kvar när målet nåddes och alltså hade kunnat köras ca 14 mil till.

Under hela resan höll bilen samma tempo som den omgivande i trafiken och under långa sträckor på tyska autobahn var farten upp till 140 km/tim.

Hela resan företogs med förseglad laddlucka och med en oberoende expert från TÜV Süd.

Mercedes-Benz VD, Ola Källenius, var lyrisk:

”Vi gjorde det! Vi klarade oss mer än 100 mil på en laddning utan ansträngning och med en förbrukning på bara 8,7 kWh/100 km i verklig trafik. VISION EQXX är den mest energieffektiva Mercedes som någonsin tillverkats. Teknologin bakom den är en milstolpe i elbilsutvecklingen och understryker hela vårt strategiska mål ”Lead in Electric”.

Källa: Mercedes-Benz

Delad nyhet är dubbel glädje!