XPENG flyttar in i Westfield Mall of Scandinavia

XPENG Motors, som lanserades i Sverige förra veckan, tar nu nästa steg i sin expansion. Under första kvartalet 2022 öppnar elbilstillverkaren sitt första svenska XPENG Experience Center i Westfield Mall of Scandinavia. Det blir det första tillfället för svenska konsumenter att uppleva elbilen på nära håll. 

XPENG Motors grundades 2015 och är ett teknikföretag som gör allt från elbilar till privatbemannade elektriska flygfarkoster och robotar. Ambitionen är att leverera mobilitetslösningar som sätter människan först, genom att skapa och utveckla fordon med fokus på den mänskliga upplevelsen.

I XPENG Experience Center, som slår upp dörrarna under första kvartalet 2022, kommer besökare få möjlighet att se och provköra XPENGs olika elbilsmodeller som alla är designade för att anpassa sig efter föraren.

– Vi är väldigt glada över att snart kunna presentera XPENG på riktigt för den svenska marknaden. Sverige är ett föregångsland med förutsättningar att verkligen bli en nyckelmarknad för elbilen i stort. I Sverige finns det dessutom ingen bättre plats för att nå många människor än Westfield Mall of Scandinavia. Vi vill vara ett företag som fokuserar på människor och vara där de är. De ska inte behöva komma till oss, säger Elvis Cheng, Norden-chef på XPENG.

Westfield Mall of Scandinavia är Skandinaviens största köpcentrum. Med 224 butiker, över 100 000 m² butiksyta, 3 700 p-platser och 15 miljoner årliga besök. XPENG blir ett av flera internationella storföretag med flaggskeppsbutiker i Westfield Mall of Scandinavia – en plats med hög medvetenhet bland konsumenterna, designad för kundupplevelser.

– Det känns fantastiskt att XPENG väljer Westfield Mall of Scandinavia för sin första butiksöppning i Sverige. Vi är både en upplevelsedestination och en flaggskeppsdestination, varför det känns naturligt att det blir just hos oss som en XPENG-bil går att uppleva fysiskt i Sverige för första gången. De är en spännande aktör som ligger i framkant både när det gäller elektrifieringen av bilindustrin och revolutionerande smart teknologi. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra besökare den unika upplevelsen, säger Sofia Rundström, centrumchef i Westfield Mall of Scandinavia.

Fotograf: James Holm

Delad nyhet är dubbel glädje!