Barockängel från 1962 får M5 V10-motor

En kromtyngd och bullig BMW 502 från 1962 ska moderniseras med all tillgänglig teknik från en betydligt modernare BMW M5 V10. Kolla in detta häftiga svenska projekt!

Det ligger i tiden att värna det gamla, det har en svensk dragit till det yttersta med sitt pågående projekt. Linjerna har 3d-designern Bo Zolland ritat med grund i en 1962 års BMW 502 som dras med smeknamnet “Barockängeln” för sitt bulliga och kromade yttre.

Bilen får hjulupphängning, V10-motor och all möjlig teknik från bilens nyare kusin i form av en BMW M5 E60 och målet är att kunna köra bilen rejält mycket sportigare än originalet gick att hantera.

– Våra tankar var att skapa en clean look utan att ta bort för mycket av arvet på originalkarossen, berättar Bo Zolland.

På skissen ovan ser du några av de planerade förändringarna, bland annat ska taklinjen ner en bit för en sportigare silhuett.

Kunden planerar att ha en manuellt växlad låda för att kunna utnyttja V10-kraften optimalt och få en riktigt skön upplevelse bakom ratten. Det vankas så småningom bankörning så här tillkommer bättre bromsar än E60 original och “stora moderna hjul”.

Nu vill vi se slutresultatet, men det dröjer ett tag vad det verkar. Vi återkommer!

Delad nyhet är dubbel glädje!