Volvo Cars inleder samarbete med EasyPark

Den bilintegrerade appen EasyPark ger tillgång till nya funktioner som förenklade betalningar för parkering och en autostoppfunktion, som automatiskt avbryter parkeringstiden när bilen lämnar parkeringsplatsen.

Integrationen är resultatet av ett nytt avtal mellan Volvo Cars och EasyPark. Enligt avtalet kommer EasyPark-appen att göras tillgänglig på alla Volvo-modeller med infotainment-system som drivs av operativsystemet Android Automotive.

”Många av oss har varit med om den här situationen någon gång: det är en hektisk dag, du sätter dig i bilen och kör i väg – och några timmar senare inser du att du glömt att avsluta din parkeringssession”, säger Johan Engström, strategichef och affärsansvarig på Volvo Cars. ”Med EasyParks funktioner eliminerar vi risken för överbetalning för parkering, samtidigt som vi säkerställer att förarna enkelt kan parkera bilen utan att behöva använda en parkeringsautomat eller sin smartphone.”

Bland övriga EasyPark-funktioner ingår helt automatiska parkeringssessioner i utvalda parkeringsgarage där bilen startar, avslutar och betalar för parkeringen helt på egen hand med hjälp av kamerateknik.

”De innovativa lösningar som vi skapar tillsammans med Volvo Cars är framtiden för parkeringsupplevelsen”, säger Johan Birgersson, VD för EasyPark Group. ”Genom att integrera EasyPark-appen i Volvos bilar är visionen att bilen själv ska kunna starta och avsluta alla parkeringssessioner närmare än någonsin.”

EasyPark-appen har för närvarande 10 miljoner användare och kan användas för att betala för parkering på gatan, parkeringsplatser på mark och i parkeringsgarage i över 3 200 städer i mer än 25 europeiska länder.

Den bilintegrerade appen kan laddas ner i alla Volvobilar som är utrustade med det Android-drivna infotainment-systemet i de länder där EasyPark har verksamhet.

Källa: Volvo

Delad nyhet är dubbel glädje!