Det här är världens dyraste Toyota Supra MKIV

Kolla in filmen här nedan från tillfället då den beryktade Fast & Furious-Supran klubbas på auktion för en rekordsumma. Fler bilder och fakta här under!

Film från Barrett-Jackson-auktionen där en extremt snabbpratande auktionsförrättare tar emot högre och högre bud på den världskända Supran – till slut säljs den för 550.000 dollar – 4,7 miljoner kronor! Bilen syntes i de två första filmerna i serien, The Fast and the Furious från 2001 och 2 Fast 2 Furious från 2003. Flera stuntbilar byggdes för att synas i filmen men det här är den som kördes av Paul Walker själv.

Översatt beskrivning av auktionsobjektet:

Stjärna i inte en utan två “Fast & Furious” -filmer. Körs av skådespelaren Paul Walker i den första delen av “Fast Saga”, denna bil användes för flera interiör- och exteriörbilder under inspelningen av 2001 års “The Fast and the Furious” och 2003 års “2 Fast 2 Furious”, enligt omfattande dokumentation som följer med bilen och ett äkthetsintyg. Bilen byggdes av Eddie Paul på The Shark Shop i El Segundo, CA, för den första filmen och togs tillbaka och modifierades av den ursprungliga byggaren för sin roll som “Slap Jacks Supra” i uppföljaren. Supran skulle senare återställas till originalform med den glänsande Lamborghini Diablo Candy Orange pärlemorfärgen och det berömda Troy Lee-designade “Nuclear Gladiator”-motivet längs sidan. För att komplettera utseendet har Supran en Bomex frontspoiler och sidokjolar, huv i TRD-stil, APR-vinge i aluminium bak och 19-tums Dazz Motorsport Racing Hart M5 tunerhjul. Detta exemplar är en fabriksturbobil som drivs av den berömda 2JZ-GTE 3,0-liters turboladdade inline-6-motorn med en 4-växlad automatisk växellåda.

Källa: Barrett-Jackson

Är det nån som minns att bilen besökte Sverige 2003? Något oklart om det är just denna eller en stuntbil, men här kan du se en bild från träffen på Malmby.

Delad nyhet är dubbel glädje!