Första bilderna på nya Kia Sportage

Kia släpper nu de första kompletta bilderna av helt nya Kia Sportage. Bilderna visar versionen för den globala marknaden och dimensioner, design och utförande kan skilja från den version som Kia Europa visar upp i september och börjar levereras i början av 2022. Det är första gången i modellens 28-åriga historia som Kia bygger en dedikerad version för Europa.

Femte generationen av Kias mest framgångsrika suv är designad gemensamt av designcentren i Korea, Tyskland, USA och Kina enligt den nya designfilosofin ”Opposites United”.

– Vi inspirerades av det nya varumärket och nyligen premiärvisade EV6, säger Karim Habib, chef för Kia Global Design Center. Med helt nya Sportage ville vi inte bara ta ett steg framåt utan gå vidare till en annan nivå i suv-klassen.

Den kraftfulla exteriördesignen  anknyter till tidigare Sportage-generationer. Suv-profilen är tydlig med en muskulös hållning. För första gången erbjuds Sportage med tak i kontrasterande kulör för att betona den sportiga profilen.

Den moderna interiören sätter föraren i centrum och är designad för ett intuitivt handhavandet av funktionerna. Materialvalen håller hög klass och det återspeglas i såväl kromdetaljerna som i de mjuka ytorna. Den integrerade och välvda skärmen utmärker sig, liksom den ergonomiskt utformade mittkonsolen. De integrerade klädhängarna i baksidan av framstolarnas nackstöd visar att interiördesignteamet tänkt lika mycket på praktisk funktion som omsorgen i detaljerna.

Källa: KIA

Delad nyhet är dubbel glädje!