Helt elektriska C40 Recharge börjar säljas nu

Volvo Cars öppnar nu försäljningen av C40 Recharge, bilmärkets senaste helt elektriska modell. Här är mer info!

Pressrelease från Volvo

Volvo C40 Recharge är en milstolpe i företagets nya kommersiella strategi och finns från och med denna vecka att köpa online på hemsidan volvocars.com på marknader i Europa*. Kunderna beställer bekvämt hemifrån eller gör sin beställning online tillsammans med en handlare.

Som en del av ambitionen att minska komplexiteten i sitt modellutbud och fokusera på attraktiva, förvalda varianter har Volvo Cars drastiskt förenklat sitt produkterbjudande för C40 Recharge.

När kunden köper en ny C40 Recharge medföljer ett bekvämt paket som innehåller bland annat service, garanti, vägassistans och eventuella alternativ för försäkring och hemmaladdning.

“Vi kallar det framtidens Volvo,” säger Lex Kerssemakers, Head of Global Commercial Operations på Volvo Cars. “Volvo C40 Recharge är nämligen mer än bara en ny bil. Det är vår första enbart elektriska modell och ett viktigt steg i vår plan att förbättra bekvämligheten för kunderna genom att flytta försäljningen online.”

C40 Recharge är den senaste symbolen för Volvo Cars arbete för en utsläppsfri framtid. Under kommande år planerar företaget att släppa ett flertal nya elektriska modeller, med målet att 50 procent av alla sålda bilar globalt ska vara helt elektriska senast 2025. År 2030 planerar företaget att alla bilar som säljs ska vara helt elektriska.

C40 Recharge har alla fördelar med en SUV men med lägre och mer strömlinjeformad design. Baksidan på C40 Recharge har en slående design som passar väl ihop med den nedre taklinjen, medan den nya frontdesignen introducerar ett nytt ansikte för elektriska Volvobilar och inkluderar strålkastare med toppmodern pixelteknik.

Inuti C40 Recharge har kunden den höga sittposition som de flesta Volvoförare föredrar och bilen finns i en rad olika färg- och dekoralternativ som är unika för modellen. Den är också den första Volvomodellen som är helt läderfri.

C40 Recharge har precis som XC40 Recharge ett av de bästa infotainmentsystemen på marknaden, utvecklat tillsammans med Google och baserat på operativsystemet Android. Detta ger kunden tillgång till inbyggda appar och tjänster från Google, till exempel Google Maps, Google Assistant och Google Play Store.

Obegränsad data möjliggör överlägsen uppkoppling och i C40 Recharge görs programvaruuppdateringarna trådlöst. Systemet blir alltså bara bättre med tiden efter leverans.

Framdrivningen utgörs av dubbla elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, vilka drivs av ett 78 kWh-batteri som kan snabbladdas till 80 procent på cirka 40 minuter. Den förväntade räckvidden på cirka 420 km förväntas också förbättras med tiden genom trådlösa programvaruuppdateringar.

Produktionen av C40 Recharge startar i höst och kommer att byggas tillsammans med XC40 Recharge på Volvo Cars fabrik i Gent, Belgien.

Källa: Volvo

Delad nyhet är dubbel glädje!