Sportiga bilar på film

Genom åren har vi sett massvis med sportiga bilar på film. De har spelat stora roller i heistrulllar som “Italian Job” och “Fast Five” och mer renodlade bilfilmer som “Need for Speed” och Herbie-franchisen. Idag lyfter vi fram populära sportiga bilar på film.

Sportbilar har lagt grunden för stora racing-event som samlar förare och supportrar från hela världen. Numera finns det också en stor marknad för spel på racing. Detta märker vi inte minst idag när Formel 1-säsongen pågår för fullt. Ja, folk söker för fullt efter bästa bettingsidor som täcker racing. På senare tid har sportbilar också fått ett allt större utrymme i filmvärlden där de närmast kan beskrivas som karaktärer. Låt oss titta närmare på några favorit-exempel från de senaste åren!

1970 Dodge Charger R/T – Fast and Furious 7

I den testosteron-laddade filmserien med knuttar som Vin Diesel och Dwayne “The Rock” Johnson har vi fått se många ståtliga bilar ånga sig fram i diverse actionscener. Frågan är om inte den fetaste kärran är Dodge Charger som vi ser i “Fast and the Furious 7”. Den svarta vintage-coola bilen, producerad av Chrysler, har så mycket karaktär att det räcker och blir över. Allra snyggast är förstås huven.

Ford GT40 – Ford v. Ferrari

I James Mangolds Oscarsbelönade sportdrama med Christian Bale och Matt Damon i huvudrollerna följer vi kampen mellan Ford och Ferrari i klassiska ‘Le Mans 1966. Filmen berättar den sanna berättelsen om hur bildesignern Carroll Shelby och förfaren Ken Miles tillsammans tog fram superbilen som skulle krossa rivalen Ferrari.

Här var det de två innovativa själarna mot det stora företaget, och resultatet blev den mäktiga Ford GT40. En urläcker sportbil med den rätta retro-feelingen. Filmen är även den underbar och bjuder på några riktigt spännande bilsekvenser.

Aston Martin DB10 – Spectre

Minst en bil från filmerna om James Bond måste förstås ta plats på en sådan här lista. I det här fallet blev det den stilrena Aston Martin DB10 som vi ser i “Spectre”. Den är en specialtillverkad modell som byggts i totalt tio exemplar endast för att användas i filmen. Efter inspelningen auktionerades de ut, så med mycket tur kan vi komma att få se den i andra sammanhang framöver.

Audi R8 – Iron Man

Givetvis räcker det inte för allas älskling Tony Stark att ha en innovativ robotdräkt, han måste också ha en sportig superbil. Det rör sig om en silvrig Audi R8 som kan få vem som helsts blick att smälta. Bilen spelar ingen jättestor roll för själva storyn, men lyckas onekligen ge filmen mer karaktär. Och väcka habegär!

Utöver dessa exempel finns det såklart många fler bilfilmer att kasta sig över. Hör gärna av dig om har bra tips på sportiga bilar i filmens värld, som du misstänker att vi vill ta en närmare titt på.

Delad nyhet är dubbel glädje!