Peugeot presenterar ny logotyp

Nu presenterar Peugeot sitt nya designspråk som ska leda bilmärket in i en ny era. Detta innebär också att en ny lejon-logotyp införs. Samtliga framtida modeller ska bära det nya emblemet och nya Peugeot 308 som lanseras senare i år blir den första bilen att prydas av det nya lejonhuvudet.

Detta innebär framför allt att en helt ny logotyp ersätter den nuvarande, som har varit Peugeots officiella sedan 2010. Det betyder också att den stående lejonfiguren som i olika former prytt Peugeots modeller sedan 70-talet ersätts av ett nytt kraftfullt lejonhuvud.

Under en kort period på 60-talet var Peugeots logotyp en sköld med ett lejonhuvud. Den nya logotypens utseende är en hyllning till denna sköld och en påminnelse om Peugeots historia, samt ett steg mot något nytt.

Med en ny logotyp och ett nytt designspråk inleds nu en ny era med ett distinkt och modernt utseende
som en gemensam nämnare och som det första som alla möter – hos Peugeots återförsäljare, verkstäder, online, eller bara i vardagen ute på vägarna. Det kommer också att lanseras en helt ny livsstilskollektion, märkta med Peugeots nya logotyp.

Nya Peugeot 308 som lanseras senare i år blir den första modellen som bär Peugeots nya logotyp.

Källa: Peugeot

Delad nyhet är dubbel glädje!