BMW Sverige lånar ut bilar till sjukvårdspersonal

Pandemins andra våg sköljer över Sverige med överbelagda sjukhus som följd. Att sjukvårdspersonalen kan ta sig till och från arbetet snabbt och säkert till och från arbetet är nu viktigare än någonsin. BMW tillför därför ytterligare bilar för utlåning till sjukvårdspersonal, som en del av det ideella initiativet WeFightCovid.

Under året har BMW lånat ut bilar till sjukvårdspersonal för att minimera risken att de exponeras av covid-19 i kollektivtrafik, och för att de snabbt ska kunna ta sig till och från arbetet. Till följd av den stora smittspridningen och den kritiska belastningen på sjukhusen växlar nu initiativet upp med ytterligare 20 bilar.

– Vi på BMW brukar ofta prata om vikten av att ta ansvar och aldrig någonsin har det varit viktigare än nu. Vårdpersonalen behöver säker transport, och vi kan tillhandahålla den. Det är därför en självklarhet för oss utöka insatsen, säger Carl Lindvall, informationschef för BMW Group Sverige.

WeFightCovid är ett ideellt initiativ som mobiliserar privatpersoner, organisationer och företag för att slåss mot coronaviruset. Bakom WeFightCovid står stiftelsen Stockholm Pandemic Resilience med över 50 personer och företag ideellt involverade i sjukvårdens och samhällets kamp mot covid-19. Målsättningen är att mobilisera Sverige med volontärer, resurser och utrustning för att stötta den ansträngda svenska sjukvården.

Källa: BMW

BMW M3 F80 kraschar hårt i trottoarkanten
> 2021 BMW M5 Competition i Verde Mantis

Delad nyhet är dubbel glädje!