Kia Stinger uppdateras inför 2021

Fräsiga gran turismon Stinger från Kia detaljputsas och får ny design på strålkastarna och nya säkerhetsdetaljer bland annat. Någon diesel finns inte i sortimentet hos svenska Kia-handlare sedan augusti för ett år sedan, nu är det enbart 3,3-liters V6 bensinturbo som gäller. Här under kan du läsa mer!

Pressrelease från Kia

Sportsedanen Kia Stinger kommer nu i en uppgraderad version med ny design och mer avancerad säkerhetsteknik. Ny läcker strålkastardesign och signatur för baklamporna. Stor 10,25-tums pekskärm, digital förarinstrumentering och ny sätesklädsel i svart mocka med röda kontrastsömmar.

Kia Stinger genomgår en uppdatering och får nya exteriöra designelement för att förstärka attityden av en äkta gran turismo. I fronten flankeras tigernos-grillen av nya LED-strålkastare och en ny blinkerdesign i form av tio LED-lampor som bildar ett rutmönster. Ljussignaturen baktill blir mer distinkt med en ljuslist som löper mellan bakljusen i spoilerns underkant. 19-tumsfälgarna får en ny intrikat geometrisk design och kulören Ascot Green läggs till färgpaletten.

Inuti bilen har man arbetat med subtila visuella och materiella uppgraderingar för att skapa en lyxigare känsla, bland annat en utökad metallfinish. Mittkonsolen pryds nu av Kias uppgraderade 10,25-tums pekskärm med infotainment och navigationssystem. Kupén inklusive stolarna kläs med svart mocka och kontrasterande röda sömmar och röda säkerhetsbälten.

Liksom tidigare erbjuds Kia Stinger med V6-bensinturbomotorn 3,3 T-Gdi som med 366 hk och 510 Nm levererar fina prestanda: 100 km/h på under fem sekunder (4,9 sek). Kraftleveransen sker via den åttastegade automatlådan och drivning sker på alla fyra hjulen.

Uppgraderade Stinger hjälper föraren och skyddar passagerna och har samma avancerade förarstödssystem som tidigare med några tillägg:

  • Safe Exit Warning (SEW) varnar när man öppnar en dörr i trafik.
  • Dödavinkel-monitor (BSM) visar döda vinkeln med rörlig live-bild i det digitala kombiinstrumentet när man aktiverar blinkern.
  • Filkörningsassistans (LFA) håller fordonet i mitten av filen.
  • Highway Driving Assistant (HDA) hjälper till att håll avstånd till framförvarande fordon och att hålla bilen i mitten av filen, även på kurvig väg.
  • Baksätesvarning (ROA) ger föraren en varning om det finns barn eller djur i bilen.

Uppdaterade Kia Stinger lanseras under hösten. Svenskt pris är ännu inte fastställt.

Källa: Kia

Delad nyhet är dubbel glädje!