Tre snabba nyheter från BMW M

BMW M presenterar tre fartfyllda produktnyheter: Nya BMW M3 Sedan och BMW M4 Coupé är två fanbärare när det kommer till äkta racingkänsla – nu är de redo för vägarna i sin nyaste form. Samtidigt är det världspremiär för BMW Motorrads första M-modell: BMW M 1000 RR. Här hittar du alla fakta om bilarna och svenska priser!

Pressrelease från BMW

35 år efter att den första BMW M3 såg dagens ljus är det dags för en ny generation av denna ikoniska modell. I nya BMW M3 Sedan och BMW M4 Coupé har kombinationen av racingprestanda med utmärkt användbarhet i vardagen tagits till nya höjder.

Precis som övriga prestandamodeller från BMW M kommer nya BMW M3 och BMW M4 att erbjudas med två motorvarianter vardera. Den ena med en rak 6-cylindrig motor med M TwinPower Turbo, vars 480 hästkrafter förflyttas till bakhjulen via en 6-stegad manuell växellåda, vilket är unikt i detta segment. Som alternativ finns Competition-modellen som kommer med 510 hk tillsammans med en 8-stegad M Steptronic-växellåda med Drivelogic.

För första gången i en M3 & M4 blir de båda Competition-modellerna även tillgängliga med M xDrive fyrhjulsdrift (beräknat från sommaren 2021).

De stora framstegen i kördynamik som gjorts i förhållande till föregångarna är ett resultat av typisk M-utveckling tillsammans med den finjusteringsprocess som genomfördes i samband med tester för den nya racingbilen BMW M4 GT3. Den extremt höga vridstyvheten i kaross- och chassifäste är en nyckelfaktor bakom den dynamik, smidighet och precision som kännetecknar BMW M-modellerna. Gemensamt för nya BMW M3 och BMW M4 är också det spektrum av känslor som väcks till liv av motor och chassi, ihop med den uttrycksfulla designen och de nya M specifika kontroll- och manöversystemen.

Exteriör
BMW M-modellerna har med sin distinkta figur en hög igenkänningsfaktor från alla vinklar, med nya exklusiva exteriörfärger, de framträdande hjulhusen, de förlängda sidokjolarna och de M-specifika BMW-njurarna med sina horisontella stänger.

Flera M-specifika inslag bidrar till att kraven för högpresterande sportbilar uppnås och kan integreras harmoniskt i det moderna designspråket. Båda bilarna har tak i kolfiberförstärkt plast (CFRP) med aerodynamiskt optimerade fenor, bakspoiler samt de dubbla avgasrören som har blivit synonymt med M-modeller.

Interiör
Elektroniskt justerbara M sportsäten i Merinoläder med utökad funktionalitet i standardutförandet och som tillval finns nya M Carbon bucket seats som kombinerar racingteknologi med lättviktsdesign (-9,6 kg). M Mode och Setup-knapp för intuitiv hantering av display och assistenssystem.

Prestanda
Motorprestandan säkerställer en körupplevelse med imponerande acceleration. Och siffrorna på pappret är lika imponerande. Nya BMW M3 Sedan och nya BMW M4 Coupé gör:

0 – 100 km/h på 4,2 sekunder
0 – 200 km/h på 13,7 sekunder

Competition-modellerna gör sprinten:
0 – 100 km/h på 3,9 sekunder
0 – 200 km/h på 12,5 sekunder

Maxhastighet för samtliga modellvarianter är elektroniskt begränsad till 250 km/h, och kan stiga till 290 km/h med tillvalet M Driver’s Package.

I standardutrustningen ingår bland annat:

Adaptiv fjädring
Elektronisk justering av sätena med minnesfunktion
Live Cockpit Professional
M Sport-säte i Merinoläder med utökad funktionalitet
PDC fram och bak
Hi-Fi högtalarsystem
Utrustning i Competition-paketet:

Utökad motorprestanda (+ 30 hk)
BMW Individual extended Shadowline
M Drive Professional
M Steptronic-växellåda
Extra visuella detaljer (badges)
Nya BMW M3 Sedan och BMW M4 Coupé når marknaden från mars 2021. Längre fram kommer även en BMW M3 Touring bli tillgänglig.

Priser:
BMW M3 Sedan, från 855.000 kr
BMW M4 Coupe, från 875.000 kr
Competition paketet + 51.000 kr för båda modellerna

Delad nyhet är dubbel glädje!