Volkswagen Arteon kommer i Shooting Brake-version

Den 24 juni är det världspremiär för nästa version av Volkswagens Grand Turismo-modell Arteon. Dessutom kommer en ny Shooting Brake-version att presenteras.

Snart är det dags för en uppdatering av Arteon. Utöver fastback-versionen som lanserades på marknaden sommaren 2017 kommer Arteon också erbjudas i en andra version i form av en sportig och elegant kombi, så kallad Shooting Brake.
– Med Arteon Shooting Brake har vi skapat en ny balans mellan fart, kraft och utrymme, säger Klaus Bischoff, chef för Volkswagen Group Design och märket Volkswagens designavdelning.

Invändigt får Arteon en uppdaterad förarmiljö. Den senaste generationens infotainmentsystem (MIB3) säkerställer bästa möjliga uppkoppling. Ur ett teknologiskt perspektiv uppdateras också drivlinorna.

Alla motorer är högeffektiva, med låga utsläpp och kraftfullt vridmoment. Effektiviteten uppnås genom innovativa och framtidsorienterade motor- och utsläppsteknologier. Som tidigare kommunicerats kommer nya Arteon även att erbjudas som laddhybrid.

Ytterligare förarassistanssystem kommer att introduceras i denna modellfamilj som är utvecklad särskilt med långa resor i åtanke. Ett exempel på nytt assistanssystem är “Travel Assist” som gör debut i Arteon. Inom systemets gränser erbjuder Travel Assist högassisterad körning där systemet tar över styrning, acceleration och bromsning upp till hastigheter på 210 km/h – under förarens kontroll.

Den virtuella världspremiären sker den 24 juni och då kommer mer detaljerad information om Arteon och Arteon Shooting Brake.

Källa: Volkswagen

Delad nyhet är dubbel glädje!