Bilsemester i Europa är svårslaget

En av de underbaraste uppfinningarna de senaste 100+ åren är bilen. Det finns få saker som är så förknippat med framgång och välfärd i världen som att äga sin egen bil. Bilen ger en enorm frihet och det är inte bara för fysiska transporter från punkt a till punkt b som bilen är mycket bra, den kan också transportera saker. Men det finns en romantisk vinkel som överträffar alla andra när det gäller användandet av bilen – och det är bilsemestern.

En bilsemester är nästan som en slags institution som ömt vårdats ända sedan bilarna först dök upp längs landsvägarna. Bilsemestern är en tanke hos nästan alla människor, vare sig de har en bil eller inte. Det är oftast inte tanken på att pendla och sitta i trafikköer som driver intresset för att äga en bil. Snarare är det just den romantiska idén med en långresa som gör det till en dröm för väldigt många människor i hela världen.

Det finns också så många saker man kan göra under en bilsemester i Europa. Det finns museer överallt, det finns teatrar att besöka, nästan alla länder i Europa har idrottsevenemang man kan njuta av och på många av dem kan man också spela på resultaten så om man får bra odds kan man kanske betala delar av sin semester på det sättet?

Planera bilsemester i Europa (när den värsta Coronan lagt sig)

För den som drömmer om en bilsemester i Europa finns det mycket att se fram emot. Europa är en helt unik världsdel när det gäller alla de saker som den bjuder på. Europa har en enormt stor variation av kulturer, geografi och klimat. Den variation som Europa bjuder på hittar man ingen annanstans i världen.

En sak som man ska tänka på redan innan man går in i detalj när det gäller planerna för resan är själva bilen. Det finns en hel del man bör tänka på när man väljer bil för resan. Om man är ett ungt, eller gammalt för den del, par så kan det förstås vara skönt att ge sig iväg i en riktigt häftig sportbil. Om man bara är två som reser kanske man inte behöver så mycket packning och man kanske också vill njuta lite av att kunna trycka på lite extra när man kör igenom Tyskland, oavsett vart man ska åka i Europa så kör man nästan alltid igenom Tyskland.

För en familj som ska åka iväg så kanske det är mer bekvämt att åka i en större bil som ger mer utrymme att sitta i och som också kan packa mycket mer.

För de som ska vara ute på resan under en längre tid kan det till och med vara en bra idé att resa med en husbil, då får man en helt annan flexibilitet när det gäller var man ska stanna över natten och hur man sköter sina måltider med mera.

Kom ihåg innan resan

Slutligen är det en del praktiska saker att tänka på innan man ger sig iväg:

  • Tänk på att ha en bra försäkring, även den bästa bil kan få problem

  • Glöm inte bort att det är många regler som skiljer sig åt mellan länderna i Europa

  • Gå igenom bilens säkerhetsutrustning och gör en extra service innan avfärd, då kan oönskade överraskningar undvikas

Delad nyhet är dubbel glädje!