Nu kan man få bilen hämtad för service av Mekonomen också

I förrgår var det Meca som gick ut med sitt meddelande om att de lämnar och hämtar bilen hemma hos folk som behöver serva kärran – nu gör Mekonomen samma sak. Corona-viruset har gjort folk allmänt ovilliga att leva som vanligt, därav extraordinär service för att backa upp tappet.

Meddelande från Mekonomen:

Mekonomen utökar antalet verkstäder som erbjuder hämta & lämna-service. Totalt går det nu att boka tjänsten hos ca 300 verkstäder i hela Sverige. Initiativet innebär att verkstadspersonalen hämtar bilen hos ägaren, kör till verkstad för service och sedan även lämnar bilen.

– Vi är med om något som tidigare aldrig inträffat och vi lägger därmed stor vikt vid att ta hand om såväl vår personal som bilägaren. Många väljer att stanna hemma samtidigt som behovet av att vara mobil och lita på sitt fordon aldrig har varit större. Vi utökar tjänsten hämta & lämna-service på ytterligare 200 verkstäder i Sverige, totalt är det ca 300, säger Madeleine Westerling, kedjechef Mekonomen Bilverkstad.

Hämta & lämna-service erbjuds i hela Sverige till alla bilägare. Bokningen sker på mekonomen.se eller genom att ringa till Mekonomen direkt 0771-72 00 00.

– Samtliga verkstäder och personal som erbjuder hämta & lämna-service har noggranna rutiner för hygien och hantering av verktyg, bildelar och nycklar. Rutinerna är uppsatta efter folkhälsomyndighetens riktlinjer med ambition att skydda såväl verkstadspersonal som bilägare. Vi kan redan se ett ökat tryck i vår kundservice och vi får positiv feedback från bilägarna, säger Madeleine Westerling, kedjechef Mekonomen Bilverkstad.

Mekonomen agerande avseende coronaviruset:

  • Vi har öppet precis som vanligt. Med ovanligt hög service.
  • Om du lämnar bilen hos oss kan du lägga nyckeln i vårt nyckelinkast.
  • Du behöver inte gå in på verkstaden och betala, utan du kan enkelt dela upp och hantera betalningen via mobilen med hjälp av Klarna.
  • Vid minsta förkylningssymtom stannar våra medarbetare hemma, det gäller både i verkstad och butik.
  • Vi rengör lånebilar extra noggrant.
  • Vi använder handskar och engångsskydd när vi hanterar din bil.
  • Snart är det dags för sommardäck! Fråga din verkstad om de kan erbjuda däckbyte utanför verkstaden.

Källa: Mekonomen

Delad nyhet är dubbel glädje!