Coronakatastrofen når nya bottennoteringar: Ingen Pirelli-kalender 2021!

Galanta damer under en däcktillverkares paraply – sedan urminnes tider har det varje år tagits fram en flott kalender med bildkonstverk från vassa fotografer, men i år väljer Pirelli en annan väg för det kommande årets planerade lansering och det är det förbaskade viruset som stökar till det igen.

I ljuset av den nuvarande Covid-19-krisen, har beslutet att avbryta produktionen och lanseringen av Pirelli-kalendern 2021 tagits. I samband med andra initiativ som redan har tagits av företaget kommer “The Cal” -projektet att donera 100 000 euro till kampen mot och forskning om Coronavirus.

“Produktionen av Pirelli-kalendern har stoppats tidigare, 1967 och sedan 1975 till 1983. Den oöverträffade Covid-19-krisen har tvingat oss att göra det igen. Vi kommer tillbaka till projektet när tiden är rätt, tillsammans med de människor som idag tvingas avsluta sitt arbete med 2021 kalendern ​​”, sa verkställande vice ordförande och VD för Pirelli, Marco Tronchetti Provera.

Här är en film från produktionen av 2020 års kalender, följt av några tillbakablickar:

 

Delad nyhet är dubbel glädje!