Rolls-Royce släpper sin första SUV

För några år sedan var det nästan helt otänkbart att en tillverkare av lyxbilar skulle börja tillverka en SUV, men den typen av bil har bara blivit mer och mer populär bland kunderna. Det lutar mer och mer åt att de flesta märken har minst en SUV bland sina modeller, bland annat Porsches Cayenne och Macan, Bentleys Bentayga och Lamborghinis Urus. Här är Rolls inslag i debatten!

Senast i raden av biltillverkare som breddar sitt sortiment och gör en SUV är alltså det brittiska märket Rolls-Royce. Det är en extremt lyxig variant, och modellen heter Cullinan – ett namn den delar med världens största diamant, som är en del av de brittiska kronjuvelerna.

Rolls-Royce Cullinan väger 2660 kilo, har en gigantisk V12-motor under huven som som utvecklar hela 571 hästkrafter och ett vridmoment på 850 newtonmeter. Bilen är inte ett alternativ för de som vill köra miljövänligt, för den drar runt 1,5 liter bensin per mil vid blandad körning. Interiören visar tydligt hur lyxig bilen faktiskt är. Ljust läder och mörkt trä varvas med detaljer i polerat stål. Självklart finns det en champagnekyl med kristallglas i baksätet, och om man behöver en paus från körningen kan man fälla ut ett par stolar och ett bord från bilens baklucka. Bilen är både längre och bredare än den främsta konkurrenten Bentleys SUV Bentayga. Om man vill ha en så får man vara redo att hosta fram åtminstone tre miljoner kronor, åtminstone i USA. Den kan bli ännu dyrare när den kommer till Sverige.

Vinn pengar till lyxbilen

Det är dock inte så många som kan eller vill hosta upp dryga 3 miljoner kronor för en ny bil, oavsett hur bra eller lyxig den är. Om man vill prova lyckan kan man ändå vinna en riktigt stor jackpot utan att ens behöva gå hemifrån genom att spela på casinon online. ComeOn har till exempel riktigt bra bonusar och koder så att man kan spela utan att behöva satsa egna pengar. Det är ett nytänkande, ungt och innovativt spelbolag, och en av bonusarna just nu ger dig 100% extra upp till 3 000 kronor. Ett annat alternativ är när du sätter in 100 kronor, och får 500 kronor att spela för, plus ett gäng free spins. Man kan satsa på allt från fotboll och ishockey till saker som inte alls är relaterade till sport, så som presidentval eller vinnare av dokusåpor. Vi rekommenderar dock att inte hålla på med sådant medan man kör – båda händerna på ratten och full uppmärksamhet på trafiken är det som gäller.

Inget för skogsbruk direkt

Trots Rolls-Royce Cullinans ganska höga vikt så är chassit specialanpassat för att ge högsta möjliga komfort både på väg och i terräng, med fyrhjulsdrift, fyrhjulsstyrning och självnivåreglerande luftfjädring. Det är osäkert om särskilt många bilister vill ta med sin Rolls-Royce ut i skogen, men nu finns ändå möjligheten att göra det. Enligt Rolls-Royce ska nya Cullinan duga för riktigt tuff körning, och dessutom vara extremt praktisk. Det är den första modellen från märket med fällbara baksäten, plats för tre personer i baksätet och med ett bagageutrymme på hela 600 liter. Kan det här vara den nya diamanten bland SUV:ar?

Ännu en bjussig: “first look”-video med Cullinan

Delad nyhet är dubbel glädje!