Lexus LC – årets bästa kupé i Storbritannien

Lexus nyligen lanserade flaggskeppskupé Lexus LC har blivit en rejäl succé runt om i Europa, framför allt på den brittiska marknaden. Under andra halvåret 2017 såldes 162 Lexus LC där, vilket gör Stor­britan­nien till den enskilt största marknaden i Europa för modellen. Även i Sverige har försäljningen varit över förväntan. Nu har LC-modellen utsetts till ”Bästa kupé” i UK Car of the Year och kandiderar där som totalvinnare till titeln ”Årets bil”.

Storbritannien är det land i Europa där bilköparna av tradition väljer kupémodeller i större utsträckning än i de flesta andra europeiska länder. Det återspeglar sig också i  framgången för lyxkupémodellen Lexus LC, som kom till återförsäljarna först efter sommaren 2017. Av de totalt 12 700 Lexus som såldes i Storbritannien under fjolåret var 162 en LC, fler exemplar än i något annat europeiskt land.

Den oberoende organisationen UKCOTY utsåg helt nyligen Lexus LC till ”Årets bästa kupémodell”. Juryn i UK Car of the Year består av 27 brittiska motorjournalister. I slutet av februari kommer de att presentera vilken bil som tilldelas utmärkelsen ”Årets bil i Storbritannien”. Lexus LC är en av finalisterna.

I Sverige såldes i fjol 20 Lexus LC, av den totala försäljningen på 1 546 Lexus-bilar. Detta trots en sen försäljnings­start på året. Bilen finns både som elhybrid (LC 500h) och med bensindriven V8-motor (LC 500). Cirkapriset för båda versionerna börjar på 998 000 kronor.

Källa: Lexus

Delad nyhet är dubbel glädje!