Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: 814.900 kronor

Stelvio är Alfa Romeos första suv och lanserades våren 2017. Nu utökas erbjudandet, i likhet med Giulia, med prestandamodellen Quadrifoglio. Det är den snabbaste suven i sin klass och den finns nu tillgänglig att köpa i handeln för 814 900 kr.

Källa: Alfa Romeo

Med sin design, prestanda, avancerade teknik och höga utrustningsnivå sätter Stelvio Quadrifoglio ett riktmärke i det kompakta suv-segmentet. Quadrifoglio har redan hunnit med att sätta rekord som snabbaste suv runt Nürburgring med den otroliga tiden 7 minuter 51,7 sekunder.

Drivlinan är en 2,9 liters V6 bensinmotor med Bi-Turbo som levererar 510 hk och ett vridmoment på 600 Nm. Bilens topphastighet är 283 km/h med en acceleration från 0 till 100 km/h på bara 3,8 sekunder. Stelvio Q är fyrhjulsdriven och har således Q4-systemet och Alfa™ Active Torque Vectoring. Andra högteknologiska system som finns på Stelvio Q är:

– Alfa™ Chassis Domain Control (CDC)
– Alfa™ Active Suspension
– Alfa DNA™ Pro i körläget RACE

Stelvio Quadrifoglio har Alfa Romeos välkända linjer och formspråk – italiensk design när den är som bäst. Bilens höga utrustningsnivå kompletteras av ett unikt infotainmentsystem Alfa™ Connect 3D Nav 8.8’’ som är kompatibelt med Apple Car Play och Android Auto.

Delad nyhet är dubbel glädje!