503-hästars A1 club sport quattro!

Kolfiberbombad A1:a med femcylindriga drömpjäsen från TT RS och RS3 Sportback, trimmad till 503 kusar! 0-100 går på 3,7 sekunder. Stäng munnen!

Tyvärr! Det blir bara ett enda exemplar som ska visas på årliga Wörthersee Tour, men du är välkommen att köpa en A1 och en TT RS och flytta drivlinan på egen hand. Registreringsbiten kanske blir svårare…

Hjärtat i Audi A1 clubsport quattro är den klassiska femcylindriga 2,5-litersmotorn med turbo och direktinsprutning som används i Audi TT RS och RS 3 Sportback i dag. Här har dock effekten ökats dramatiskt till hela 503 hk med ett vridmoment på 660 Nm. Med en totalvikt på endast 1 390 kg accelererar A1 clubsport quattro från 0-100 km/h på endast 3,7 sekunder medan 0-200 km/h går undan på 10,9 sekunder.

Den sexväxlade manuella växellådan och den permanenta fyrhjulsdriften quattro är hämtade från Audi TT RS och har anpassats för detta unika exemplar. Toppfarten är begränsad till 250 km/h. A1 clubsport quattro är designad som en personbil för bankörning och showbilen har därmed inget baksäte. Den är dessutom utrustad med lättviktsskalstolar hämtade från Audi R8 GT och har ett chassi gjort av kolfiberförstärkta polymer. Avgasröret sitter på bilens vänstra sida framför bakhjulet – precis som på Audi A4 DTM. Showbilen rullar på 255/30 lågprofildäck med 19” aluminiumfälgar i en exklusiv turbindesign.

Upplev Audi A1 clubsport quattro interaktivt
Audi A1 clubsport quattro kan även upplevas exklusivt i ”Need for Speed World” (http://world.needforspeed.com), där den kommer att finnas tillgänglig för alla spelare som ett “free in-game rental car” mellan 1-4 juni. “Need for Speed World “ är EA’s Play4Free online PC racing spel i vilket spelare deltar i olika race i en jättelik värld med flera spelare.

Källa: Audi

Delad nyhet är dubbel glädje!