Nystart för Gemballa

Tyska extremtunern Gemballas fortlevnad har sedan företagets vd Uwe Gemballa försvann mystiskt under en resa i Sydafrika varit ett stort frågetecken. Uwe är fortfarande spårlöst försvunnen, och sedan företaget efter ett antal turer fram och tillbaka mellan olika ägare slutligen försattes i konkurs har namnet nu återuppstått som Gemballa GmbH med nya ägare och investorer.

Gemballa har gjort sig känd för sina ombyggnationer med Porsche som bas, men även för sitt breda tillbehörssortiment för märket. Sedan den 16 augusti är 40-åriga Andreas Schwarz ny vd för företaget som fått ett ordentligt startkapital i mångmiljonklassen av investeraren Steffen Korbach.
– Förutom rättigheterna till namnet har vi också köpt en del tillgångar, och nu kör vi igång med 22 medarbetare, berättar Andreas och fortsätter;
– Vi planerar att fortsätta Gemballas designlinje efter de gamla modellerna. Vi har redan arbetat på koncept för Panamera och nya Cayenne.

Planerna är att fortsätta försäljningen och tillverkningen av bodykit, fälgar, bromsar och fjädring vid sidan av de gedigna motorjobben som satt Gemballa på världskartan med bilar som Gemballa Avalanche och Gemballa Mirage GT (bilden).
– Vi har en enorm potential inom detta område som vi ska ta tillvara på, berättar han.
Företagets huvudsäte ligger i tyska Leonberg, där man nu öppnat en utställningslokal för Porsche-fantaster med sug efter något mer.

Delad nyhet är dubbel glädje!