Designa din egen Volvo C30 med mönsterfilm

Rutigt tak eller fjärilar på motorhuven? En randig bil, eller varför inte en prickig? 20 mer eller mindre vågade utseenden finns att välja mellan för den som köper en ny Volvo C30.

Från och med den 7 april då Volvo lanserar som första bilmärke möjligheten för nybilköpare att som tillval välja mönsterfilm som ytskikt på sina sin bil. Designteamet har verkligen tagit ut svängarna. Zebramönster och stadsvyer konkurrerar med regnbågar och träpaneler, eldsflammor och moln.

Mönsterfilmen, som är avtagbar, är inte bara för syns skull utan skyddar även bilen. Filmen har garanterad hållbarhet i runt två år och byts därefter ut till en ny variant eller tas bort för gott. Bilens lack har då skonats väder, vind och eventuella stenskott.

Mönsterfilm, som tidigare bara varit tillgängligt för reklambilar och andra specialbeställningar, blir nu valbart för gemene man.

– När vi kom på att vi skulle skapa mönsterfilmer kändes det självklart att C30 skulle vara först ut. Bilen riktar sig mot en trendmedveten, urban målgrupp som vågar satsa på en personlig bil som sticker ut. De mönstrade bilarna kommer verkligen synas på gatan och är ett riktigt bra sätt att skydda sin bil samtidigt som man kan variera dess utseende, säger Thomas Andersson, VD för Volvo Personbilar Sverige AB.

C30-köparna har redan en mängd val att göra vad gäller inredning, tillval och extrautrustning. Nu kan man alltså även välja hur man vill att bilen ska se ut på utsidan.

– Det kommer sammanlagt att finnas 12 314 varianter av C30 att välja mellan. Det låter jobbigare än det är. Vår sajt är uppbyggd så att man kan “bygga” sin egen bil utifrån givna val och man får därmed enkelt en så gott som unik bil, säger Thomas Andersson.

En sådan här personligt anpassad Volvo C30 beställs hos Volvo-återförsäljaren och bilen förses med mönsterfilmen av ett fristående företag direkt efter att bilen byggts färdig i fabriken, och levereras till kundens som vilken annan nybil.

Kunden kan välja och “bygga” samman sin bil i samtliga varianter och se hur den kommer att se ut på en speciell Internetsida www.volvoc30.se.

Mönsterfilmen kommer att kosta ca 18.750 kronor inklusive arbetet med folieringen.

Källa: Volvo

Delad nyhet är dubbel glädje!