Bentley får ny återförsäljarpartner i Sverige

Bentley Motors har utsett Callisma AB till ny auktoriserad Bentley-återförsäljare i Sverige. Efter ett fem år långt och framgångsrikt partnerskap med Volkswagen Group Sverige sker överlämningen den 1 april.

Hösten 2003 öppnade Bentley Stockholm sitt showroom på Strandvägen i Stockholms city. Sedan dess har märket Bentley haft en stark tillväxt på den svenska marknaden och har uppmärksammats positivt av såväl press som kunder. Fram till idag har över 100 Bentley levererats av Bentley Stockholm.

Volkswagen Group Sverige, som varit ansvarig återförsäljare för det brittiska märket i Sverige, kommer nu att lämna över ansvaret till det nya företaget Callisma AB som är ett joint venture-samarbete mellan svenska Callisma Holding AB och danska MLA-Gruppen A/S.

Callisma är officiell återförsäljare för Koenigsegg i Sverige, Frankrike och Monaco. MLA-Gruppen är officiell återförsäljare för Bentley, Lamborghini, Lotus och Lexus och även Porsche-importör i Danmark.

– Volkswagen Group Sverige har satt Bentley på kartan i Sverige. Vi är mycket stolta över att ha haft en så professionell och dedikerad partner för introduktionen av Bentley på den svenska marknaden. Volkswagen Group Sverige och vi på Bentley har nu beslutat att Bentley-verksamheten ska skötas av en organisation som är mer inriktad på försäljning av ett exklusivt märke med små volymer. Detta för att säkerställa en kontinuerlig framgång på marknaden. Där ser vi Callisma AB som den perfekta partnern för denna nästa fas, säger Michael Mayer, regionchef för Bentley i Europa.

Callisma kommer att behålla Bentleys showroom på Strandvägen och sina egna lokaler i Djursholm. En serviceverkstad kommer också att öppnas i Edsberg, som ligger nära såväl Djursholm som Strandvägen. Man planerar också att på sikt investera i en helt ny anläggning i Stockholmsområdet.

Källa: Bentley

Delad nyhet är dubbel glädje!