Het träff i Norrland

I björkarnas stad Umeå förknippas augusti för de flesta med att löven får en gulare ton och att Allsvenskan i damfotboll går in på sluttampen. Om du inte är bilintresserad förstås. För då är augusti i Umeå liktydigt med Uphillträffen – Styling och Performance Show!

Det är den 13 augusti och Umeå IK:s damlag har träning på Gammliavallen i Umeå. Bara ett stenkast därifrån börjar bilarna rulla in genom insläppet till en bilträff som i marknadsföringen påstås vara en av Norrlands hetaste.
Det var scenariot när den fjärde upplagan av Uphillträffen – Styling & Performance Show arrangerades i Umeå. Att träffen var het märktes i dubbel bemärkelse. Dels genom att himlen visade sig från sin allra bästa sida efter en natts regnväder, dels genom att området snabbt fylldes av feta bilar från Luleå i norr till Ronneby i söder.
En som tidigt var på plats var Micke Fredriksson, som ställde ut sin T42 turbotrike och passade på att pusha för sin hemsida mride.se. T42:an är en tvåsitsig trike med turbokonverterad mc-motor och kolfiberkaross, som har ett hjul bak och två fram.
En bit bort från Mickes trike stod en extremt välputsad Honda S2000, ägd av Kenneth Hagström, som var en av få tillresta från Luleå.
– Jag försökte få med mig fler bilar, men de flesta mumlade något om att det var för långt att åka, konstaterade han och fortsatte med att montera den för helgen nya rattklädseln.
För långt att åka tyckte däremot inte Lukas Koos och Karuna Håkansson att det var. De hade åkt från Småland respektive Blekinge för att visa upp sina bilar. Inte helt oväntat drog Lukas ”Zelini” till sig den största uppmärksamheten, och han tog hem Peoples Choice. Lukas sade sig dessutom vara sugen på att komma tillbaka nästa år.
Håll ögonen öppna till sommaren, för nästa Uphillträff kan bli ännu hetare!

Uphill-fakta
Uphillträffen – Styling & Performance Show arrangerades för första gången 2002, och har sedan dess arrangerats varje år i augusti. Arrangör är bilklubben Uphill Racing – Styling & Performance Team.
www.uphilltraffen.com

Delad nyhet är dubbel glädje!